Çok uğraştı ama Derviş'i ikna edemedi

Güncelleme Tarihi:

Çok uğraştı ama Dervişi ikna edemedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2002 01:53

Ankara kulislerini hareketlendiren Hacettepe Üniversitesi'deki yemekte CHP'li Hikmet Çetin'in, Devlet Bakanı Kemal Derviş'e, ‘‘Bu harekete katılırsan yanlış yaparsın, Özkan ve Cem'le birlikte olma. O oluşum sağa doğru kayıyor, sen hükümetteki görevine devam et’’ dediği öğrenildi.

Beyazev'de önceki akşam yenilen yemeğe Ekonomiden Sorumlu Devlet bakanı Kemal Derviş, CHP'li Hikmet Çetin, DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki İlkin ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Tunçalp Özgen ile Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali İrtemçelik katıldı. Tüm katılanlar yemeğe eşleriyle gelirken sadece tatilde olan Mehmet Ali Bayar'ın eşi yemeğe katılamadı. Çoğu birbirini Dışişleri Bakanlığı ve Washington'daki görevleri sırasında tanıyan ekipten Derviş ile Çetin, 1970'li yıllarda CHP içinden tanışıyorlar. Yemeği Hacettepe Üniversitesi Rektörü Özgen'in DSP içindeki siyasi çalkantılardan çok önce organize ettiği belirtilirken, yemeğin yeni oluşum öncesinde gerçekleşmesi kulisleri hareketlendirdi.

BAYKAL'A BİLGİ VERDİ

1970'li yıllarda CHP'de birlikte çalışan Çetin, ‘‘Arkadaşım’’ dediği Derviş'e hükümetten istifa etmemesi tavsiyesinde bulundu. Çetin, bu yemeğin ardından dün Oran'da sabah yürüyüşünü yaparken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a bilgi verdi. Baykal'la Çetin, aynı parkurda yürüdükleri için her gün sabah yürüyüşünde karşılaşıp selamlaşıyorlar. Ancak dünkü karşılaşmada Çetin, Baykal'ın koluna girerek kenara çekip akşamki yemeği anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!