Çok kritik bir tayin

Güncelleme Tarihi:

Çok kritik bir tayin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 01:24

Yazıcıoğlu’nun can verdiği helikopter kazası, Zirve Yayınevi davası gibi kritik olaylara bakan Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekili Özden Doğan, kanser tedavisi gören hâkim eşi için tayin istedi. HSYK bir özel durum kararnamesiyle çifti Ankara’ya atadı.

Haberin Devamı

MALATYA’da Zirve Yayınevi Cinayetleri davası, BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturması gibi birçok kritik soruşturma ve önemli olaylara bakan Cumhuriyet Başsavcıvekili Özden Doğan, hâkim eşinin hastalığı nedeniyle Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne atandı. Malatya TMK 10’uncu Maddesi ile görevli Cumhuriyet Başsavcıvekili Özden Doğan, lösemi hastalığı tedavisi gören, eşi Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Perihan Doğan nedeniyle atama talep etti. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), çifti, dün yayımlanan “özel durum kararnamesi” ile Ankara’ya atadı.

REKORTMEN HÂKİM

Türkiye’de, 2010’da bakıp karara bağladığı 2 bin 810 davayla asliye hukuk mahkemesi hâkimleri arasında rekortmen olan ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na getirilen Perihan Doğan Ankara Hâkimliği’ne, eşinin yanında olmak isteyen Özden Doğan ise Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne atandı.

Haberin Devamı

İLİK ALMANYA’DAN

Yaklaşık 6 ay öne lösemi teşhisi konan Perihan Doğan’a kemik iliği nakli yapılabilmesi için seferberlik başlatılmıştı. Kadın hâkime uygun ilik bulunması için başta hâkim, savcı, avukat ve Adalet Bakanlığı personeli olmak üzere tüm Türkiye seferber olmuştu. Ankara Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavisi süren Doğan’ın ilik nakli olabilmesi için uygun donör aranmıştı. THY de alınan kan örneklerinin aynı gün Ankara’ya ulaştırılması için destek vermişti. Doğan için aranan uygun ilik, akraba dışı ve uluslararası taramalarda bulundu. İliğin yüzde 90 uyumlu olduğu belirtiliyor.

Malatya’da dava bırakmadı

PERİHAN Doğan, Malatya’dan öne 4.5 yıl boyunca görev yaptığı Kahramanmaraş Elbistan’da bir rekora imza atarak ayrılmıştı. Bakanlık verilerine göre hâkim Doğan 2010’a, bir önceki yıldan devreden 2 bin 265 dava ile girdi. Bunun dışında bir üst mahkemeden bozularak gelen 646 ve yıl içinde açılan 481 dava ile 2010 yılında toplam 3 bin 392 davaya baktı. Doğan, bu davaların 2 bin 810’unu karara bağladı. Günde ortalama 16 davaya bakan Doğan, 13’ünü karara bağladı. Bu performansıyla Türkiye çapında asliye hukuk mahkemesi hâkimleri içerisinde rekor kırarak birinci oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!