Çok garip bir Ramazan topu haberi

Güncelleme Tarihi:

Çok garip bir Ramazan topu haberi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 17:33

Tunceli’de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl Ramazan ayında atılmak üzere alınan ancak hiç kullanılmayan ramazan topları kayboldu. 2 bin 150 lira olan fatura bedeli de bugüne kadar ödenmeyen topların ortada olmaması üzerine Valilik, dönemin Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya hakkında inceleme başlattı.

Tunceli’de geçen yıl, Ramazan ayında iftar ve sahur vakti atılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Elazığ’daki özel bir firmadan 2 bin 150 TL’ye ramazan topları satın alındı. Ancak toplar geçen yıl kullanılmadı ve ardından Tunceli Mili Eğitim Müdürü Muhammed Şahinkaya, Kütahya’ya atandı.

Topları satan Elazığ’daki firma, parasını tahsil etmek üzere faturayı 5 ay önce Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi. Müdürlük de faturayı, ödenmesi isteğiyle İl Özel İdare Müdürlüğü’ne gönderdi. Özel İdare Müdürlüğü, alımın kendilerini ilgilendirmediğini, böyle bir ödemenin de yasal olmadığını gerekçe gösterip faturayı iade etti. Kurumlar arasında yaşanan bu anlaşmazlık Valiliğe bildirildi.

‘RAMAZAN TOPU ALMADIK’

Tunceli Valiliği, yaptığı ilk incelemede ramazan topularının ortada bulunmadığını belirleyip, konuyla ilgili bir Vali Yardımcısı başkanlığında inceleme başlattı. Kütahya’ya atanan Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kendilerinin ramazan topu almadığını belirterek, “Biz bayramlarda kullanılmak üzere bu firmadan havai fişek şeklinde alımlar yapıyorduk. Ancak ramazan topu olarak faturaya yanlış yazılmış olabilir. Ramazan topu almadık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!