Çocuklarını çalıştıran 11 aileye dava

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarını çalıştıran 11 aileye dava
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2009 18:54

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 1 yıl içinde, çocuklarını çalıştırarak istismar ettiği tespit edilen 11 aile savcılığa sevk edildi.

Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Büro Amirliği tarafından yapılan 87 işlem sonucu 63 ayrı dava açıldı. Görülen davalarda 6 aile, her çocuk için 1500 TL para cezasına mahkum edildi.

Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, çocuklarını çalıştırarak istismar ettiği tespit edilen 11 aileye, Çocuk Büro Amirliği ve Polis Merkezi Amirlikleri tarafından gerekli işlemler yapılarak, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiğini söyledi. 1 yılda toplam 87 ayrı işlem yapıldığını belirten Çalışkan, “Bu işlemler neticesinde 63 ayrı dava açıldı. Görülen davalarda istismar edilen her çocuk için yaklaşık 1500 TL para cezasına mahkum edilen toplam 6 aile bulunmakta. Diğer davalar ise devam ediyor” dedi.

Antalya Valiliği'nin konu ile ilgili yazıları gereği, çocuklarını çalıştırarak istismar ettiği tespit edilen ailelerin, yapmış olduğu bu eylemin suç olduğu ve tekrar etmemesi hususunda bilgilendirilerek gerekli tebligatların yapıldığını söyleyen Çalışkan, şöyle konuştu:
“Aksine hareket eden ailelere 5326 sayılı kabahatler kanununun 32'nci maddesinde düzenlenen ‘Yetkili makamlar tarafından kamu düzeni ve genel sağlığın korunması amacıyla hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket etme’ kabahatini işlemiş olması sebebiyle 100 TL idari para cezası veriliyor. İki kez idari para cezası uygulanmış ailelerin çocukları çalıştırmaya devam ettiklerinin tespiti halinde ise aileler hakkında TCK'nın 232. (b) maddesinde düzenlenen ‘İdaresi altında bulunan veya büyütmek, okutmak, bakmak, muhafaza etmek veya bir meslek veya sanat öğretmekle yükümlü olduğu kişi üzerinde sahibi bulunduğu terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullandığı takdirde 1 yıla kadar hapis cezası verileceği’ hükmü gereği hakkında işlem yapılarak adliyeye sevk edilmektedir.”

Çalışkan, ailelerle yapılan görüşmelerde, işsizlik ve sağlık sorunlarını beyan eden kişilere iş imkanı sağlanmaya çalışıldığını, sağlık sorunlarının çözümü için de girişimde bulunduklarını söledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!