Çocukların dileklerini gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Çocukların dileklerini gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2006 00:00

Karagümrük Yanıyor adlı şiiri ile ilgi odağı olan Deniz Feneri programının sunucusu Uğur Arslan, Deniz Generi Genel Merkezi'nde 10 çocuğun dileğini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

" Karagümrük Yanıyor" adlı şiiri ile medyanın ilgi odağı haline gelen Deniz Feneri Programı'nın sunucusu Uğur Arslan, Deniz Feneri Genel Merkezi'nde 10 çocuğun dileğini gerçekleştirdi. Bebek, top, bisiklet gibi istekte bulanan çocuklar, hediyelerini büyük bir sevinçle açtılar. Yoksul çocukların dileklerini gerçekleştirmeye devam eden dernek, gelen bağışlarla yoksul ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor. 1001 Çocuk 1001 Dilek Projesin'de Uğur Arslan'ın elinden hediyelerini alan çocuklar;

 

1 ) Mehmet Güneş - 9 yaşında bisiklet istiyor.

/images/100/0x0/55eb2b5bf018fbb8f8afd112
Babası Yücel Bey, mide ve gastrit rahatsızlığı sebebiyle çalışamıyor. Çocukları konfeksiyonda çalışırken Fatma sara nöbetleri geçirmesi sebebiyle işten ayrılmış. Ablası Zeliha ile evlenmek isteyenler varmış ancak ailesinde tek çalışan olduğu için işi bırakmak evlenip evden ayrılmak istemiyor. Kiraları birikmiş ve aylardır ödeyemiyorlar.

 2 ) İsmail Yıldız - 13 yaşında Tv istiyor.

Anne ve babası 4 sene önce ayrılmış. Kendisi kas hastası. Kardeşleri derslerinde çok başarılı fakat maddi durumları kötü olduğu için okumakta zorluk çekiyorlar. Annesi çalışıyormuş ancak oğluna bakmak zorunda olduğu için işten ayrılmış. 300 YTL kira ödüyorlar ancak ödemekte zorluk çekiyorlar.

Haberin Devamı

 3) Büşra ve Aykut Beyhan - 11 ve 12 yaşındalar. Büşra bebek Aykut bisiklet istiyor.

Babası böbrek ve kalp hastası. Banka'dan ve tanıdıklardan 5500 ytl alıp borçlanmışlar. Babasını bu şekilde tedavi ettirmişler. Sağlık güvenceleri yok. 3 çocuk okuyor.

4) Çağla Kılıç - 11 yaşında bisiklet istiyor.

Babası terk etmiş. 3 çocuğu var. Anneannesi de kendileri ile birlikte kalıyor. Annesi tekstilde çalışıyor. Anneannesi bel rahatsızlığından malulen emekli olmuş.Kızı Nazifede aşırı tüylenme ve sivilce var.Yeşilkarta başvurmuşlar fakat dosyaları kaybolmuş.

5) Göktuğ Metesay - 11 yaşında çalışma masası istiyor.

Babası 1999 Yalova depreminde vefat etmiş. Şimdi annesi ve anneannesi ile yaşıyorlar. Annesi bir firmada asgari ücretle çalışıyor.

6) Erdem Günalan - 9 yaşında bisiklet istiyor.

3 kardeşler. Bir tanesi panik atak hastası. Babası serbest çalışıyor. Devamlı iş bulamıyormuş. Evlerinde ki rutubetten dolayı çocukların hepsi hasta olmuş.

7) Ebru Conkar ve Mevlüde Conkar - Büyük bebek istiyorlar.

Haberin Devamı

Babaları uzun bir süre önce vefat etmiş. Anneleri başkası ile evlenince, çocukları sahipsiz kalmış. Şuan da babaanneleri bakıyor.

8) Metehan Şahin - 11 yaşında GS forması istiyor.

Babası 4 yıl önce vefat etmiş. Sağlık güvenceleri yok. İki tane öğrenci var. İki adet çekyat ve battaniye ye ihtiyaçları var. Daha önce hiç yardım almamışlar. Geçimlerini kardeşi ve annesi sağlıyor. Oğlu konfeksiyonda çalışıyor. Kendisi pazarda penye satıyor. Burada akrabaları var durumları iyi değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!