Çocukların bebeğinde şüpheli ölüm

Güncelleme Tarihi:

Çocukların bebeğinde şüpheli ölüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 14:42

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi'nde, öksürdüğü için şurup içirilen, rahatsızlığı artınca kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 2.5 aylık Baran'ın ölümü şüpheli bulundu. Bebeğin cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, 16 yaşındaki baba Ü.Ş. gözaltına alındı.

100. Yıl Mahallesi'nde oturan ve bir yıldır birlikte yaşayan 16 yaşındaki S.T. ile Ü.T.'nin 2.5 ay önce bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Baran adı verilen bebek, annesinin soyadını aldı.

İddiaya göre, baba Ü.Ş. rahatsız olduğu için sürekli öksüren bebeğe bebeğe öksürük şurubu verdi. Ancak, şurup içtikten sonra daha da kötüleşen Baran bebek, götürüldüğü Güven Karahan Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Doktorların bebeğin ölümünü şüpheli bulması sonucu, bebeğin cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. Baba Ü.Ş. ise Çocuk Şube Müdürlüğü’nce gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmaya Bandırma Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Ü.Ş.'nin sorgusunun ardından ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak’ suçundan adliyeye sevkedileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!