Çocukları dilendirenlere 18 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Çocukları dilendirenlere 18 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 00:00

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde, yeğenlerini ve çocuklarını dilendirirken polis tarafından yakalanan üç kadın hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı

Dün ilk duruşması görülen davanın iddianamesinde, ‘çocukları ve kendini idare edemeyecek durumda bulunan kimseleri dilencilikte araç olarak kullanma’ suçundan soruşturma başlatılan Sibel Koçaklı(24) ve Handan Demir’in(21) 18 yıl, Ebru Göçeri’nin (22) ise 9 yıla kadar hapsi isteniyor.
Bağdat Caddesi’nde geçtiğimiz Haziran ayında operasyon düzenleyen polis akraba olan Sibel Koçaklı, Handan Demir ve Ebru Göçeri’yi, çocukları ve yeğenlerini dilendirdikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Koçaklı, Demir ve Göçeri, mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PİKNİĞE GİDİYORDUK

Soruşturmayı yürüten Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Sibel Koçaklı ile Handan Demir hakkında, 4 çocuğu dilendirdikleri için 18 yıl, Ebru Göçeri hakkında ise 2 çocuğu dilendirdiği için 9 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
Anadolu Adalet Sarayı 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Sibel Koçaklı (24), Zonguldak’ta talimatla alınan ifadesinde “Ben İstanbul’daki görümcemin yanına misafirliğe gitmiştim. İddianamede okuduğunuz çocuklarla beraber pikniğe gidiyorduk. Polis, dileniyoruz diye hepimizi aldı. Oysa dilenme amacımız yoktu. Bizden bozuk para çıkmadı. Başka dilencileri toplamışlar. Onların yanında bizi de aldılar” dedi. Talimatla ifadesi alınan 12 yaşındaki mağdur K.K. “Ben dilencilik yapmadım. Şikâyetçi değilim” dedi. Duruşma ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!