Çocuklara polis dayağı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara polis dayağı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2009 14:03

ADIYAMAN'da inşaattan demir çalıp hurdacıya sattıkları iddiasıyla gözaltına alınıp götürüldükleri karakolda dayak yediğini iddia eden 2’si kardeş 3 çocuğun babaları, polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Dün sabah Kap Camii Mahallesi'ndeki, bir inşaatın yıkıntıları etrafında oynayan 12 yaşındaki Ö.K., kardeşi 8 yaşındaki E.K.ve ile 11 yaşındaki B.B.S., bölgede devriye görevi yapan Çocuk Şube Müdürlüğü polislerince gözaltına alındı. Daha önce aynı mahalledeki bir inşaatın demirlerinin çalınarak hurdacıya satılması olayının failleri oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü'nün de hizmet verdiği Atatürk Bulvarı üzerindeki Fatih Polis Karakolu'na götürüldü.

Olayın duyulmasının ardından karakola giden çocuklardan Ö. ve E.'nin babaları 37 yaşındaki Şeref Kaya ile B.B.S.'nin babası 34 yaşındaki Mehmet Sayar, polislerden bilgi almak istediği sırada hakarete maruz kalıp içeri alınmadığını ileri sürdü. Serbest bırakılmaları ardından kendilerine hakaret ettiğini öne sürdükleri polislerin çocuklarına dayak attığını öğrendiklerini ileri süren iki baba, çocuklarla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan çocuklardan Ö. ve E. kardeşlerin babası Şeref Kaya, şöyle dedi:
“Eşim çocukların polis tarafından alınarak karakola götürüldüğünü söyleyince hemen Fatih Polis Karakolunda gittim. Karakolda çocukların neden dolayı yakalanıp, sorgulandığını öğrenmek istedim. Buradaki memurlar bana da bağırıp, hakaret ederek karakoldan arı attı. Daha sonra çocukları aldığımızda hepsinin dayak yediğini ve hakarete uğradığını öğrendim. Dayak yiyen çocuklarımı götürdüğüm hastanede de, polislerin doktorla konuşmasından dolayı darp raporu alamadım. Çocuklarımı döven polislerden şikayetçiyim.”

Dayak yediğini iddia eden çocuklardan B.B.S.’nin babası Mehmet Sayar ise, “Çocukları neden içeri aldıklarını anlayamadık. Oğlumu karakoldan çıkardıktan sonra ağlamaya başladı. Sebebini sorduğumda dayak yediğini söyledi. Çocuklarımızı sebepsiz yere gözaltına alıp, hakaret edip dövmüşler” diye konuştu.
Dayak yediğini ileri süren çocuklar da, karakolda yaşadıklarını anlatıp gözyaşı döktü. İki baba daha sonra suç duyurusunda bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!