Çocuklar için renkli bir dünya

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için renkli bir dünya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çocukların yabancı dil öğrenmesi için en yatkın oldukları yaşları ilkokul öncesidir. Bu amaçla 2 yıl önce Üsküdar Şemsipaşa’da açılan ‘‘Renkli Dünya Çocukevi’’ gördüğü yoğun ilgi üzerine bu yıl da Erenköy’de ikinci şubesini açarak eğitime başladı.

Önceleri Alman Lisesi ve ilkokuluna bağlantılı olarak Türkiye’de çalışan Alman ailelerinin çocuklarıyla Türk-Alman evliliklerinden doğan çocuklara eğitim vermeye başlayan çocukevi bugün ülke farkı gözetmeksizin isteyen herkese eğitim veriyor.

Bugün için sadece Almanca ve Türkçe eğitim veren çocuk yuvası her iki dilde de çocuklarla iletişim kurarak en doğal yoldan ana dillerini öğrenir gibi yabancı dil öğrenmelerini sağlıyor. Bilgisayarlarda ikişer kişilik gruplarla izlenen CD’ler bu öğrenimi daha sistemli ve keyifli hale getiriyor. On kişilik sınıflarda Almanya’da pisikoloji ve pedagoji eğitimi almış sosyal pedagog formasyonuna sahip Türk ve Alman eğitimcilerle 11 aylık özel bir program uygulanıyor. Okulun sahibi ve idarecisi eğitimci Hülya Başaran okuldaki etkinlikler ile birlikte her iki dili Türkçe ve Almanca olan çocukların yanı sıra anne ve babası Alman olmayan çocukları da okula aldıklarını belirterek şöyle konuştu; ‘‘Ben anaokulu eğitiminden sağlam bir karakter, sağlam bir kişlik anlıyorum. Burada bunu yaparken çocukları aynı zamanda ikinci bir dil ile mezun ediyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!