'Çocuklar gülsün' diye Sivas'a gitti

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar gülsün diye Sivasa gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 15:14

Gülben Ergen’in başkanlığını yaptığı ’Çocuklar Gülsün Diye Derneği’ tarafından Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yapılan Sürmeli Osanmaz Anaokulu törenle açıldı. Açılış töreni için Sivas’a gelen Gülben Ergen ilçede ilgi odağı olurken, çocuklarla yakından ilgilendi.

Haberin Devamı

AÇILIŞ TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından Sivas’ın Şarkışla İlçesi’nde inşaasına başlanan 2 derslikli anaokulunun yapımı tamamlandı. ’Çocuklar Gülsün Diye Sürmeli Osanmaz Anaokulu’ ismi verilen okulun açılışı sanatçı Gülben Ergen’in katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış töreninde Cumhuriyet İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri yöresel kına gecesi gösterisi sundu. Ergen, minik öğrencilerin gösterilerini gülümseyerek ve ilgiyle izledi. Gösterileri sık sık cep telefonu ile görüntüleyen Ergen halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Açılış için okulun bahçesinde toplananlar ve çocuklar Gülben Ergen ile hatıra fotoğrafı çektirmek için çaba harcadı. İlçede oturanlar ellerindeki cep telefonları ile Gülben Ergen’in fotoğraflarını çekmeye çalıştı. Açılış programında konuşan Ergen, okulu ilçeye emanet ettiğini belirterek şöyle dedi:

"Anaokulumuzun burada olması beni o kadar mutlu ediyor ki, gülen gözleriniz, özellikle annelerin gülen gözü benim için çok önemli. Bu topraklarda yaşayan bütün büyüklerimiz, valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız emeğimize emek katmışlar, destek vermişler. Başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere hiç kimse desteğini esirgememiş. Ben dönerken bu okulu size emanet edeceğim, siz benim emanetime iyi bakmaya söz veriyor musunuz? Anaokulu okul öncesi eğitimde en çok konuşulması, en çok bahsedilmesi gereken, yaşların en önemli olduğu, çocukların anne babalarından, ebeveynlerinden bir nebzede olsun kopup, okulda hayatlarına devam ettikleri çok önemli bir yaş dilimi. İlk defa anaokulunda öğretmenleriyle kurdukları ilişkiyle hayatla bağdaşıyorlar çocuklar. Anaokulumuzun içini gezip gördüğünüz zaman, çocuklarınız bu anaokuluna gittiği zaman gerçekten kendilerini iyi hissedecekler. Çünkü biz çok özeniyoruz. Bu anaokulumuzun içini bağışlarla yaptık ama rahmetli Osanmaz ailesinin kıymetli annesine bugün herkes dua etmeli, nur içinde yatsın. Bu okulu onun sayesinde evlatları buraya yaptılar, çok teşekkür ediyorum. Hem Gülben olarak, hem Gülben Ergen olarak, hem bir sanatçı, hem de bir anne olarak burada olmaktan çok mutluyum. Okulum size emanet, iyi bakın."

Vali Ali Kolat ise, Gülben Ergen’i ’Dadı’ dizisinde oynadığı "Melek" rolüyle tanıdıklarını belirterek, "Gülben Ergen hala melek olmaya devam ediyor. Ona eğitime olan katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Bu okul ile şehrimizdeki okullaşma oranına bir nebze daha katkı sağlanmış oldu" dedi.

BİRLİKTE AÇTILAR

Konuşmaların ardından Sivas Valisi Ali Kolat, Şarkışla İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun ve Gülben Ergen, anaokulunun açılışını birlikte gerçekleştirdi. Ergen ve beraberindekiler açılışı yapılan okulun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti. Okulda gördüğü küçük çocukları kucağına alarak öpen Ergen yakın ilgi gösterdi. Anaokulu öğrencilerinin oturdukları küçük sandalyelere oturan Ergen çocuklara sponsor firma tarafından dağıtılan diş macunu ve fırçaları eve götürmelerini söyledi. Açılış programında Vali Ali Kolat, Gülben Ergen’e ve okulun yapında emeği geçenlere plaket verdi. Açılış programının ardından Ergen ilçeden ayrıldı. Ergen okul bahçesinden izdiham nedeniyle çıkmakta güçlük çekti. Açılışa katılanlan Gülben Ergen’in etrafını sararak hatıra fotoğrafı ve imza almak için büyük çaba harcadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!