Çocuklar eğlenerek öğrensin

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar eğlenerek öğrensin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2004 00:25

Bu ay sizlere Bilkent Holding bilişim şirketi olan Mobilsoft Mobil Bilgi ve İletişim Teknolojileri firmasına ait bazı eğitici sitelerden bahsetmek istiyorum.

Üyelerinin doğum günlerini ana sayfada açılan bir pencere ile kutlayan Kids Plus’ta satılan CD’ler sayesinde çocuklar hem eğlenecek, hem de öğrenecekler. Konu anlatımlarının 2D ve 3D animasyonlar, sanal deneyler, etkileşimli alıştırmalar, ses, resim ve videolarla desteklenmesiyle, öğrenmek artık daha eğlenceli ve daha kolay olacak.

Böyle alternatiflikleri görünce insanın keşke çocuk olsaydım diyesi geliyor. Sitede satılmakta olan CD’ler; Ders, Referans ve Eğitlence olarak 3 kategoriye ayrılıyor. Tabii bu kategoriler altında değişik CD satışları yapılmakta.

Ders Yazılımları’nda; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı, İlköğretim 4. ve 5.sınıflar için ders müfredatlarına uygun olarak hazırlanmış Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerinin CD satışları yapılıyor. Referans Yazılımları’nda; ilköğretim 1.sınıftan 8.sınıf’a kadar, okul derslerinde yardımcı olacak, oyunlarla eğlenirken öğrenmenizi sağlayacak ve kavramanızı kolaylaştıracak bir ortam hazırlanmış.

Eğitlence Yazılımları’nda ise okul öncesi çocukları’nın, eğlenceli bir ortamda bilgi ve davranış açısından okula en iyi şekilde hazırlanmaları sağlanmış. Bu yazılım ile hem, matematik ve hayat bilgisi alanlarında başarılı olabilmeniz için gerek duyacağınız temel kavramları öğrenecek, hem de müzik, resim ve oyunlarla eğleneceksiniz. Ayrıca gitme şansınız bulunmayan yerleri gezme şansı ve birçok şaşırtıcı ve eğlenceli alternatifler bulacaksınız.

kidsplus.com.tr

BİLGİ DAĞARCIĞINIZI GELİŞTİRİN

Bu sitede hem bilgi dağarcığınızı geliştirecek, hem de bilgiyle beslenen ‘Bay Dağarcığı’nı aç bırakmamış olacaksınız. Ana sayfa üzerinde yer alan sözlük bölümüne aradığınız kelimelerin anlamlarını artırdığınız zaman, kelimenin birçok anlamını görebiliyor ve kendi oluşturduğunuz sözlüğe ekleterek bilgi dağarcığınızı genişletebiliyorsunuz.

Ayrıca, site üzerinde her gün yeni sözcük öğrenen, dağarcıklarına kattıkları sözcükleri kendi kişisel sözlüklerine ekleyip sitenin maskotu olan Bay Dağarcığı en çok doyurup onu dahi yapan ilk üç kişinin ismi ana sayfa üzerinden yayınlanıyor. Sitede var olan Dağarcık Kulübü’ne üye olduğunuzda -ki bu 1 dakikanızı bile almıyor- duvarkağıtları, e.kartlar, ekran koruyucuları, haftalık ders programları ve takvimlere ulaşabiliyorsunuz.

Haftanın atasözü ve haftanın deyimi, anlamanızı kolaylaştırmak için resimli olarak anlatılıyor. Dağarcık sitesi; dağarcık kulübü, oyun, bulmaca, okuyalım öğrenelim, resimli öykü, mesaj panosu olarak 6 bölümden oluşuyor.

dagarcik.com

7’den 70’e herkese hitap ediyor

Her yaş grubundan bireylerin, özellikle eğitim konusunda zengin Türkçe içeriğe ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş bir eğitim portalı. Özellikle çocukların kendi yaş gruplarına uygun bilgiye güvenli ve sağlıklı bir yoldan ulaştırılmaları gerekmekte. www.egitim.com sitesi bireylerin, özellikle 13 yaş altındaki çocukların ihtiyaçlarına uygun, içeriğe güvenli ve sağlıklı bir biçimde ulaşmalarını hedefliyor. Site kendi içinde; Okul Öncesi, Çocuk, İlk Gençlik, Gençlik, Üniversiteliler, Aile ve Eğitimciler kategorileri ile ana bölümlere ayrılmış.

egitim.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!