Çocuklar duymasın şirketler duysun

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar duymasın şirketler duysun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2003 16:55

Mint Eğitim ilk projeyi Ziraat Bankası için gerçekleştirmiş. Pazarlama elemanları için çekilen filmde Çocuklar Duymasın dizisin de rol alan Alpaslan Özmol (Çaycı Hüseyin), Mehmet Auf (Genel Müdür Selçuk), Özgür Ozan (Light Selami), Demet Tuncer (Marry Hanım) oynuyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en çok izlenen televizyon dizilerinden üçüne imza atan yapım şirketi Mint, şimdi de eğitim işine giriyor. Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar ve Ayrılsak da Beraberiz dizilerinin oyuncuları artık, şirketler için çekilecek eğitim amaçlı 'sitcom' filmlerde de oynayacaklar.

'Mint Eğitim' bölümünün başında, şirkete yönetim danışmanı, senaryo danışmanı olarak destek veren ve Çocuklar Duymasın'da oyuncu olarak da  rol alan Mehmet Auf bulunuyor.

Eğitim filmleri şirketlerin eğitim ihtiyacına göre, 'istedikleri şekilde' hazırlanacak. Örneğin bazı filmlerde yalnızca Mint oyuncuları yer alacak. Bazılarında şirket çalışanları oyuncularla birlikte rol alacak. Bazılarında ise yalnızca şirket çalışanları Mint'in hazırlayacağı senaryoyu oynayacak.

Haberin Devamı

Auf, film çekimi dışında şirket çalışanlarının Mint oyuncularıyla birlikte oynayacakları canlı dramalar da hazırlayacaklarını belirtiyor. Pazarlama, satış, müşteri ilişkileri, liderlik, genel yöneticilik, ekip ruhu başta olmak üzere bir şirketin ihtiyacı olan tüm konularda eğitim vereceklerini kaydediyor.

Eğitim filmleri, sınıf içi eğitimlere destek amacını da taşıyor. Şirket hazırlanan eğitim kasedinin sahibi olacağı için, bir kez katlanacağı maliyetin ardından kasedi yıllarca şirket içi eğitimlerinde kullanabilecek.

Auf, eğitim kasedinin maliyetinin, normal eğitimlerden fazla olmadığını, maliyeti etkileyen en önemli unsurun 'oyuncular' olduğunu söylüyor. Yani, Çocuklar Duymasın dizisinin yıldızı Tamer Karadağlı'yı talep eden şirket yüksek maliyeti de göze almak durumunda...

Auf ilk eğitim kasetini Ziraat Bankası için 'pazarlama' konusunda hazırladıklarını söylüyor. Kaset, banka bünyesindeki iki bin 500 pazarlama elemanının eğitiminde kullanılacak. Pazarlama eğitimini veren oyuncular ise Çocuklar Duymasın'da oynayan Özgür Ozan (Light Selami), Alpaslan Özmol (Çaycı Hüseyin), Mehmet Auf (Genel Müdür Selçuk) ve Demet Tuncer (Marry Hanım).

Mint Eğitim'in kısa süre sonra ayrı bir şirket olarak faaliyet göstermesi planlanıyor. Auf, halen altı kişilik eğitmen kadrosuna sahip olduklarını ancak eğitim filmleri için Mint'in 45 kişilik oyuncu kadrosunu kullanabildiklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Mint Eğitim'in, 'anahtar teslim' esasına göre çalıştığını kaydediyor: ‘‘Yalnızca sınıf içi eğitim verip eğitim kaseti hazırlamıyoruz. Bayi toplantısı, lansman konularında da çalışıyoruz. Çalışanların şirket vizyonu hakkında bilgi edinmeleri için tanıtım filmleri de hazırlıyoruz.‘‘

Bilgi için: 0212 284 11 34-35, www.mint.com.tr, mint@mint.com.tr

Bir ilki başardık

Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar ve Ayrılsak da Beraberiz dizilerinin 45 oyuncusu şirketlere eğitim verecek. Bu dizilerin yaratıcısı Mint içinde kurulan Mint Eğitim şirketlere ihtiyaç duydukları her konuda 'sitcom' eğitim filmleri çekecek. Projenin başında Mint'te senaryo danışmanı, yönetim danışmanı ve oyuncu olarak görev yapan Mehmet Auf var.

Haberin Devamı


Mint Eğitim'in başlangıcı Ocak 2002'ye dayanıyor. Auf, Mint şirketinin sahibi ve dizilerin senaristi Birol Güven'le birlikte Mint oyuncularından yararlanarak şirketlere eğitim verme fikrini tartışıyor. Konu üzerinde bir yıl boyunca kafa yoruyorlar. Auf, ‘‘Birol'un da eğitim dünyasına girme fikri hep vardı. Değişik bir şey yapalım dedik ve bu projeyi geliştirdik. Türkiye'de bir ilki başardık‘‘ diyor.

Auf ve Güven'in 'temelinde' eğitimcilik var. Güven, aslında İngilizce Öğretmeni. Auf ise 14 yıldır eğitim işinde. Auf, şirketlerin eğitim programlarında uzun zamandır yer alıyor. Son iki yıldır da bir şirkete bağlı olmadan çalışıyor. İlk olarak ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak başlamış. İlk eğitim verdiği kurum ise Merkez Bankası. Şimdiye kadar 50 değişik şirkette, 20 binden fazla çalışana eğitim vermiş. Eğitimciliği ve Mint'teki çalışmaları dışında TRT2'de Murat Toktamışoğlu ile birlikte Şeytanın Avukatları adlı bir kişisel gelişim programını da hazırlayıp sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!