Çocuklar doktorsuz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar doktorsuz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2009 17:22

DENİZLİ'de sadece Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bulunan çocuk alerjisi polikliniğinde görev yapan tek uzman doktorun tayini Gaziantep'e çıkınca, alerji hastası bin 300 çocuk doktorsuz kaldı.

Görevli tek uzman doktor olan Doç.Dr. Ahmet Akçay'ın zorunlu hizmeti nedeniyle tayini Gaziantep'e çıkınca, poliklinik 6 Şubat'tan itibaren hizmet vermeyecek. Tedavi gören bin 300 çocuk ise İzmir ya da Ankara'ya gitmek zorunda kalacak.

Denizli'nin tek çocuk alerji polikliniği Pamukkale Üniversitesi bünyesinde 2007 yılında açıldı. Doç.Dr. Ahmet Akçay, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra çocuk alerji uzmanı olarak Denizli'ye geldi ve polikliniği oluşturdu. Doç.Dr. Akçay, son iki yılda bin 300 çocuğu hasta olarak kayıt altına aldı ve tedavilerini yaptı. Tayini çıkan Doç. Dr. Ahmet Akçay, “Burada iyi bir sistem kurmuştuk. Çevre illerden bile tedavi olmak için gelen hastalarımız var. Zorunlu hizmet nedeni ile iki yıllığına Gaziantep'e tayinim çıktı. Burası mecburen kapanacak asistanlarımızın eğitimleri de duracak. Burası kapandıktan sonra bölgede tek İzmir'deki hastaneler kalacak. Bazı hastalarımızın her hafta ya da en geç ayda bir aşı olması gerekiyor. Bu durumda her aşı günü İzmir'e taşınmak zorunda kalacaklar. Hastalarımın içlerinde alerjik astım hastası olanlar var. Tedavilerinin sürmesi gerekiyor” dedi.

6 Şubat'ta Denizli'deki görevinden ayrılacak olan Doç.Dr. Akçay, hastalarına mesaj göndererek bu tarihe kadar kontrollerini yaptırmalarını istedi.

AİLELER TEPKİ GÖSTERİYOR

Hastane yönetimi yeni uzman doktor görevlendirilmesi yapılıncaya dek polikliniği kapatma kararı alırken, hasta aileleri soruna çözüm bulunmasını istiyor. Alerjik rahatsızlığı olan bin 300 çocuğun aileleri Denizli'de poliklinik açılmasıyla rahat bir nefes aldıklarını belirterek, karara tepki gösteriyor. Poliklinik açılmadan önce yıllarca İzmir ya da Ankara'ya tedavi olmak için gittiklerini belirten Göksel Kaygısız, tekrar yollara düşeceklerini söyledi. Kaygısız, “Benim çocuğum solunum sıkıntısı çekiyor.

Önceden İzmir'e Ankara'ya gidiyorduk. Yollarda perişan oluyorduk. Şimdi tekrar bu çileyi yaşamak istemiyoruz” dedi. Gaziantep'teki hastanede çocuk alerjisi uzmanı iki doktorun görev yaptığını belirten hasta yakını Recep Akın ise “Gaziantep'i bizim doktorumuz mu kurtaracak” diye tepkisini dile getirdi. Tedavi için Antalya'dan gelen Atacan Bilgen'in annesi Esin Bilgen ise, “Benim çocuğum alerjik astım hastası, tedavisi için sürekli buraya geliyoruz. Daha önce birçok yere gittik ve tedavilerden bir sonuç alamadık. İki yıldır çocuğuma çareyi burada bulduk şimdi buranın kapanacak olması ve doktor beyin gidecek olması bizi çok üzdü” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!