ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Güncelleme Tarihi:

ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2007 13:58

Haberin Devamı

ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Avrupa'nın birçok kentinde etkinlikler düzenlendi.

Berlin'de tarihi Brandenburg Kapısı ile “Rotes Rathaus” olarak bilinen Berlin Belediye binasının bulunduğu Alexander Meydanı'nda düzenlenen şenliklere on binlerce kişi katıldı. “23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri” ad

/images/100/0x0/55eb318bf018fbb8f8b16870
ı altında düzenlenen etkinliklerde yerli-yabancı, büyüklü-küçüklü insanlar birlik içinde eğlenirken, tam bir kaynaşma örneği de sergilediler.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın daha fazla çocuk dostu bir ülke haline gelmesi gerekitğini belirtirken, “Çocuklar bizim geleceğimizdir, onlar yaşamdır ve onların bizim desteğimize daha çok ihtiyaçları vardır”

İşte kaynaşma

Haberin Devamı

Avrupa Türk Akademisyenler Birliği'nin (EATA) Federal Meclis olarak bilinen Alman Parlamentosu yakınlarındaki tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlediği şenliklerde Berlin Eyaleti İçişleri Senatörü Ehrhart Körting de bir konuşma yaptı. Daha önceki yıllarda düzenlenen 23 Nisan şenliklerine katıldığını belirten Körting, “Bu gibi etkinlikler uyuma ve dayanışmaya önemli katkıda bulunmaktadır. İşte burada tam bir kaynaşma örneği sergilenmekte. Almanya'nın çeşitli kesimlerinden çocukları ve yetişkinleri biraya getirdikleri için bu etkinliğin mimarı organizatörlere teşekkür ediyorum” dedi.

Berlin Belediye binasının bulunduğu Alexander Meydanı'nda düzenlenen şen

/images/100/0x0/55eb318bf018fbb8f8b16872
liklerde Türk çocuklarının '23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı' nedeniyle yaptıkları resimleri inceleyen Büyükelçi Ali İrtem Çelik ve eşi Nazlı İrtemçelik çok beğendiler.

Gençlerin sunduğu halk oyunları büyük ilgi çekti. Şenliğe katılan yediden yetmişe herkes gönlünce eğlenirken, aralarında dostluk kurup hoşça vakit geçirdiler.

Haberin Devamı

Alman toplumu ve medyasındaki Türklere karşı ön yargıları yok etmek amacıyla bundan kısa süre önce kurulan 'Deukische Generation' adlı derneğin minikler arasında düzenlediği bilgi yarışması büyük ilgi çekti. Başkan Aylin Selçuk bilgi yarışmasında dereceye girenlerin Milli Futbolcu Yıldıray Baştürk'le buluşarak yemek yiyeceğini söyledi.

 Yeni kurlan Deukische Generation Yönetim Kurulu üyelerinden Lamiya Özal, Onur Özata ve Zeynep Balasümbül Hürriyet'in cuma günleri yayınladığı Almanca ilave hakkında bilgi aldılar.

/images/100/0x0/55eb318bf018fbb8f8b16874

Avrupa Türk Akademisyenler Birliği'nin (EATA) Federal Meclisi Reichstag'ın yanındaki ünlü 17 Haziran caddesi ve tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlediği şenliklerde dostluğun ve uyumun en güzel örneği sergilendi

 

 

 

 

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb318bf018fbb8f8b16876

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!