Çocuk her yerde aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuk her yerde aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2002 02:04

Şefik Şevki Yıldırım’ın, Balıkesir’in Edremit İlçesi Akçay Beldesi’ndeki yazlığında genç eşi Tülin’i öldürmek suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, soruşturma derinleştirildi.

Savcılık, cinayetin tek görgü tanığı olabileceği gerekçesiyle, Yıldırım çiftinin 3 yaşındaki çocuğu Şevki Tahir’in bulunmasını istedi. Minik Şevki Tahir’in, annesinin öldürülmesine tanık olduğu, bu yüzden de ifade vermesini önlemek için gizli bir yerde tutulduğu ihtimalini değerlendiren savcılık, çocuğun bulunup Edremit’e getirilmesi için tüm illerin emniyet müdürlüklerine talimat verildi.

İfadesinde oğlunu İstanbul’da manevi kızı olarak belirttiği bir kişiye teslim ettiğini söyleyen Şefik Şevki Yıldırım’ın adres şaşırtmak için yanıltıcı bilgi vermiş olabileceğini de değerlendiren savcılık, 3 yaşındaki Şevki Tahir Yıldırım’ın bulunmasını istedi. Bunun üzerine Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şevki Tahir Yıldırım’ın bulunması için harekete geçti.

Edremit Cumhuriyet Savcılığı, çocuğu yanında tutan kişinin de polise ya da adli makamlara başvurmasını istedi. Edremit Emniyet Müdürlüğü, Şefik Şevki Yıldırım’ın cinayetin işlendiği gün evden ayrılış biçimiyle ilgili bilgi toplamak için de çalışma başlattı. Yıldırım’ın villasının yakınında oturanların ifadelerine başvurulurken, otomobilini evin önünde bırakan Yıldırım’ın, evinden ve beldeden hangi araçla, saat kaçta ayrıldığı da araştırılmaya başlandı. Taksi ve otobüs şoförlerinin de bilgisine başvuruldu.

Polis, villanın kapı, pencere ve kilitlerini yeniden kontrol edip zorlama olup olmadığına ilişkin kanıt aradı ancak bir zorlama saptanmadı.

Minik Tahir konuşamıyor

Seda Akkaya,arkadaşı Tülin’in 3 yaşındaki oğlu Şefik Tahir Yıldırım’ın, psikolojik sorunları nedeniyle konuşamadığını öne sürdü.

ÇORLU’DA OLABİLİR

Minik Şefik’in konuşma bozukluğunun, aile içindeki sürekli kavgalardan kaynaklandığını da öne süren Seda Akkaya, ‘Çocuk şimdi büyük bir ihtimalle Çorlu’da. Şefik Yıldırım’ın evlatlığı Melahat isimli kadının yanındadır. Onu Meloş diye çağırırdı’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!