Çocuk güzeli Jon'u, annesi altına kaçırdı diye öldürmüş

Güncelleme Tarihi:

Çocuk güzeli Jonu, annesi altına kaçırdı diye öldürmüş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çocuk güzeli Jon Benet Ramsey'in öldürülmesi olayı, 4 yıl aradan sonra korkunç bir iddia ile yine sahneye çıktı. Cinayeti soruşturan bir dedektif yazdığı kitapta, annesi Patsy Ramsey'in, 6 yaşındaki çocuk güzelini altına kaçırdığı için sarsarken kazara yaraladığını sonra da paniğe kapılarak öldürdüğünü ileri sürdü.

KÜÇÜK Jon Benet, 1996 yılının noel gecesinda Colorado Eyaleti Boulder kentinde aniden ortadan kayboldu. Babası John Ramsey kızının ağzı bantlı cesedini, ertesi günü evlerinin bodrum katında buldu.

Cinayet büyük yankı yarattı ama 2 yıl süren soruşturmada cinayeti aydınlatacak bir sonuç çıkmadı.

Ancak çeşitli iddialar ortaya atıldı. Ailenin ve avukatlarının en fazla savunduğu iddiaya göre, bir sapık gizlice eve girerek küçük kızı kimse farketmeden bodrum kata indirdi. Taciz etti. Ardından bağırmasını önlemek için başına sert bir cisimle vurdu. Bayılan küçük çocuğu, boğarak öldürdü.

KAZARA CİNAYET

Polis dedektifleri ise, ellerinde yeterli delil olmamasına rağmen anne ve babadan şüphelendiklerini belirtti. Soruşturmadan bir sonuç çıkmayınca dosya rafa kaldırıldı. Cinayet esrarını korumaya devam etti.

Düne kadar... 1996 ve 1996 yılları arasında soruşturmayı yürüten dedektiflerden Steve Thomas cinayet üzerine bir kitap yazdı. ‘Jon Benet: Ramsey Cinayeti Soruşturması İçinden’ adlı kitap bir anda ortalığı karıştırdı. Çünkü, emekli dedektif Thomas, cinayetin anne Patsy tarafından işlendiğini ileri sürdü.

Dedektife göre, 1996 noeli anne Patsy için oldukça zorlu geçti. Patsy Ramsey, hem Noel hazırlıkları, hem verilecek, davet hem de daha sonrasında çıkılacak tatil ve 40'ıncı yaş günü dolayısıyla koşturup duruyordu.

ALTINA KAÇIRDI DİYE...

Noel'den bir gece önce ABD Çocuk Güzeli Jon Benet, yatağını ıslattı. Çok yoğun olan anne olayı ertesi günü öğleden sonra farketti ve küçük kızı şiddetli bir şekilde payladı. Küçük kızı temizlemek için banyoya götüren anne Patsy, sinirli olması nedeniyle Jon Benet'i sürekli sarsıyordu. Jon Benet başını banyonun küvetine vurdu ve bayıldı. Anne o anda paniğe kapıldı. Kızı nefes almıyordu. Öldü zannetti. Paniğe kapıldı. Kızını kaçırılmış gibi gösterirse kurtulurdu. Jon’u bodruma indirdi. Kaçırılmış süsü vermek için ellerini bağladı. İşte bu anda cinayet başladı. Çünkü küçük kız hareket ediyordu. Anne panik içinde kızının uyanıp bağırmaması için ağzını bağladı. Ve küçük kız boğularak öldü.

Ertesi günü Patsy olayı kocası John'a anlattı. John Ramsey karısını korumaya karar verdi. Bodrum kata inerek kızının cesedini çıkardı ve polisi aradı. Thomas'ın cinayet romanı anlatır gibi kaleme aldığı kitabı, Hollywood'un yakında film konusu bile yapabileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!