Çocuğunu Makedonya’dan macera filmi gibi kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunu Makedonya’dan macera filmi gibi kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 07:00

İzmirli anne, Makedonyalı eski eşinin ülkesine kaçırdığı oğlunu, macera filmlerine taş çıkartan bir plan yaparak Türkiye’ye kaçırdı.

Boşandığı eşinin Makedonya’daki köyüne oğlunu görmek için giden anne, çocuğunu alıp 5 taksi değiştirerek Kosova’ya, oradan da uçakla önce İstanbul’a, ardından da İzmir’e uçtu.

İZMİRLİ Nesrin Saydam, boşandığı eşinin 11 ay önce Makedonya’ya kaçırdığı oğlunu, filmlere taş çıkartan operasyonla kaçırıp, Türkiye’ye getirmeyi başardı.

24 yaşındaki Saydam, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde okurken tanıştığı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü öğrencisi Makedon uyruklu 27 yaşındaki Hakan Karabatak Ademi ile evlendi. Çiftin bugün 4 yaşında olan Taha Alper adını verdikleri oğulları oldu.

Velayet anneye

Ama çift bir süre sonra boşanmaya karar verdi. Mahkeme, babanın çocuğa aylık 300 YTL nafaka ödemesine ve velayetinin anneye verilmesine karar vererek çifti boşadı.

Baba Hakan karabatak Ademi, geçen yıl 7 Haziran’da ülkesine gideceğini ve oğlunu da 1 aylığına yanında götürmek istediğini söyledi. Anne Nesrin Saydam’ın noterden verdiği muvaffakatname ile baba-oğul Makedonya’ya gitti.

Başbakan’a mektup

Ancak baba oğlunu getirmedi. Nesrin Saydam, oğluna kavuşabilmek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e mektup gönderip yardım istedi. Yanıt alamayan genç anne, son olarak CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’e başvurdu. Ersin konuyu TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na taşıdı.

5 taksi değiştirdi

Evlat hasretine dayanacak gücünün kalmayan Nesrin Saydam ise annesi Sabiha Saydam ile Makedonya’ya gitti. Nesrin Saydam, oğlunu göreceğini söyleyerek Kostivar’a bağlı Vrapçişte Köyü’nde oturan eski eşinin evinde iki gün kaldı. Eski eşi işe gidince evde bulunan akrabalarına oğlunu gezdirmek istediğini söyleyip dışarı çıktı. Oğlu ve annesiyle taksiye binen Nesrin Saydam, yolda 5 taksi değiştirip Kosova’ya ulaşmayı başardı. Bir gece otelde kalan Saydam, uçakla önce İstanbul’a ardından da İzmir’e döndü.

Şüphelerini çekmesin diye eşyaları bıraktım

Nesrin Saydam, 11 ay uzak kaldığı evladını Türkiye’ye getirişini şöyle anlattı: "Kaçarken şüphelenmesinler diye tüm eşyalarımı köyde bıraktım. Eski eşim kaçtığımızı anlayınca yakalamak için harekete geçti. Nereye gittiğimi anlamasın diye beş kez taksi değiştirip Kosova’ya ulaştım. Uçak kalktığı anda dünyalar benim oldu. Bundan böyle babasına oğlumu hiç vermeyeceğim. Görmek istiyorsa gelip benim yanımda görecek" dedi. Taha Alper Karabatak Ademi de, annesi Nesrin Saydam’a sık sık sarılıp öptü, birlikte oyuncaklarıyla oynadı. Anne Nesrin Saydam’a her türlü desteği veren CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de eve gelip annenin mutluluğuna ortak oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!