Çocuğumun kanını yerde bırakmasınlar

Güncelleme Tarihi:

Çocuğumun kanını yerde bırakmasınlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 11:46

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan piyade er Turan Damgacı, son yolculuğuna uğurlandı. Şehit er Damgacı'nın annesi Elmas Damgacı, “Benim bir tane çocuğumu aldılar. Çocuğumun kanını yerde koymasınlar. Hep fakirlerin çocuğu gidiyor. Zenginlerin çocuğu niye gitmiyor?” diye haykırdı.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN EVİNDE YAS / FOTO GALERİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terörist saldırıda şehit olan Piyade er Turan Damgacı, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Evinin önünden törenle uğurlanan Damgacı'nın cenazesi, daha sonra Maltepe'deki Yusuf Ziya Üçüncü Cami'ne getirildi. Burada şehit er Damgacı için öğleyin Nevşehir Müftüsü Süleyman Aktaş tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Cenaze namazın ardından konuşan Süleyman Aktaş, devletin teşkilatlanmış millet anlamına geldiğini, her teşkilatın da üzerine düşen görevi ifa ettiğini belirterek, bu görevlerin yerine getirilmemesi halinde devletin var olmayacağını söyledi. Allah'ın bu milleti hiçbir zaman devletsiz bırakmadığını ve bırakmayacağını vurgulayan Aktaş, “Bu milletin insanları kadar vatan sevgisiyle bezenmiş dünya üzerinde ikinci bir millet olmadığının en güzel ifadesi, musalla taşıdır” dedi.

Haberin Devamı

Aktaş, askerlerin giydiği üniformanın renginin haki olmasının, canlarını seve seve bu toprak için verecekleri anlamını taşıdığını dile getirerek, istiklal için savaşanların ölmeyi göze alacağını kaydetti. Süleyman Aktaş, şehit er Turan Damgacı'nın ardından gözyaşları döküleceğini ifade ederek, “Bu gözyaşları milletin, devletin çimentosu olacaktır. Damgacı'nın ailesi, arkadaşları ve komutanlarına sabır diliyorum” diye konuştu.

Aktaş, şehit erin uğurlanması sırasında, cemaate, İslam'a uygun düşmeyen davranışlarda bulunulmaması yönünde de uyarıda bulundu.

Cenaze namazının ardından Damgacı'nın cenazesi, askerler tarafından omuzlara alınarak top arabasına kadar götürüldü. Tören birliğinin, “ihtiram yürüyüşü”nün ardından şehit erin naaşı, cenaze arabasına nakledildi.

Cenaze aracı, yakınlarının önünden geçerken anne Elmas Damgacı asker selamı, baba Ahmet Damgacı'nın ise alkışlayarak oğullarını uğurladığı gözlendi.

Şehit er Damgacı'nın cenazesi daha sonra Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

TÖRENDEN NOTLAR

Bu arada, törene katılanlar polis tarafından kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirildikten sonra cami avlusuna alındı.

Haberin Devamı

Törene Turan Damgacı'nın annesi Elmas, kız kardeşi Derya, omuzlarına Türk bayrağı asılı halde geldiler. Anne Elmas Damgacı, tabutun yanına giderek oğlunun fotoğrafını öptü, “Sabır Allah'ım sabır” dedi.

Törene şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Cenazeye, TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, 7. Ordu Komutanlığı tarafından da çelenk gönderildi.

Haberin Devamı

Tören boyunca şehit erin annesi Elmas, babası Ahmet ve kız kardeşi Derya Damgacı'nın metanetlerini korudukları gözlendi.

Camideki törende ve cenazenin uğurlanması sırasında bazı kişiler, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Meclis'te PKK istemiyoruz” şeklinde sloganlar attı.

Cami çevresinde bulunan okullardaki öğrenciler de, şehit erin naaşının geçişi sırasında alkış tuttular. Cami çevresindeki apartmanların Türk bayrakları ile donatıldığı görüldü.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!