Clooney ve babası gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Clooney ve babası gözaltında
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2012 17:46

Amerikalı oyuncu George Clooney, Sudan hükümet güçlerinin ülkenin güneyinde sivillere yönelik savaş suçu işlemesini protesto etmek amacıyla Washington'daki Sudan Büyükelçiliği'nin önünde yapılan gösteri sırasında gözaltına alındı.

Haberin Devamı

CLOONEY VE BABASI BÖYLE GÖZALTINA ALINDI - Fotogaleri

Bölgedeki AFP muhabiri, polisin Clooney ile çok sayıda milletvekili ve insan hakları savunucularına kelepçe takıp polis aracına götürdüğünü belirtti.

Clooney kameralar önünde yaptığı açıklamada, mevcut durumun, "dünya üzerindeki en büyük insani kriz haline gelmeden önce" Sudan hükümetinin, uluslararası topluma bölgeye yardım gönderilmesine izin vermesini istedi.

Amerikalı oyuncu kısa süre önce, Sudan'ın sorunlu bölgesi Güney Kordofan'a gitmiÅŸti. Clooney, ABD'ye dönüşünde yaptığı açıklamada, Sudan hükümet güçlerinin bölgede sivillere saldırdığını ve "savaÅŸ suçu" iÅŸlediÄŸini belirtmiÅŸti.Â

2011'DE SUDAN'DA SITMA OLMUÅžTU

Clooney, 2006 yılında  Sudan'ın iç savaşa sahne olan Darfur bölgesine yardım elini uzatmış, 2010 yılında da Birleşmiş Milletler, Harvard Üniversitesi ve Google'la birlikte, Sudan'da yapılacak tarihi referandum öncesinde, ülkedeki muhtemel insan hakları ihlallerini uydular aracılığıyla gözetlemeyi sağlayacak bir projeyi hayata geçirmişti.

Clooney, Ocak 2011'de de Sudan’a yaptığı ziyaret sırasında sıtma olmuÅŸtu. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!