Clinton'a 'çimariva'

Güncelleme Tarihi:

Clintona çimariva
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Bağımsızlık Günü 4 Temmuz kutlamaları için New York'a giden Fatih firkateyni, ABD Başkanı Bill Clinton'ı 11 defa ‘‘çimariva’’ ile selamladı.

New York limanı içindeki Verazano köprüsü altında demirleyen Fatih firkateyninin komutanı Deniz Kurmay Yarbay Kemal Beşçınar ve personeli, ‘‘Hue City’’ adlı gemide bulunan Başkan Clinton ve eşi Hillary'yi düdük sesiyle beraber 11 kez ‘‘Sağol’’ diye verdiği denizci selamı ‘‘çimariva’’ ile selamlandı. Yaklaşık 5 dakika süren selam töreni sırasında Fatih firkateyninin 200 kişilik personeli, iskele tarafında tek sıra dizilerek muhteşem bir görüntü sergiledi.

ABD'yi 10 yıl aradan sonra ikinci defa ziyaret eden Fatih firkateyni, bir hafta Staten İsland limanında ziyarete açık kalacak. Daha sonra ise Boston'daki bir başka Deniz resmi geçit törenlerine katılacak.

4 Temmuz Bağımsızlık Günü nedeniyle organize edilen ‘‘Opsail 2000’’ adlı 400'e yakın yüksek yelkenli geminin katıldığı geçiş töreni ise, Clinton'ın tüm gemileri selamlamasının hemen ardından başladı.

Yaklaşık 4 milyon Amerikalı’nın New York ve New Jersey sahillerinden izlediği gemi geçidinden sonra, tarihin en büyük havaifişek gösterisi gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!