Çizgi Oscarları

Güncelleme Tarihi:

Çizgi Oscarları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda 89 ülkeden 372 eser yarıştı

AYDIN Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 17'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Rus karikatürist Garif Basyrov birinci oldu. Yarışmada ikinciliği ve üçüncülüğü de iki Hırvat sanatçı, Ceric Zeljko ve Oton Anton Reisinger kazandı. Arjantinli çizer Guillermo Mordillo başkanlığındaki seçici kurul, 89 ülkeden 372 karikatürü değerlendirdi. Yarışmada ilk üç dereceye giren ve Başarı Ödülü kazanan yapıtlar bugünden itibaren 7 Temmuz’a kadar Antalya Falez Otel'de sergilenecek. Yarışmanın ödül töreni ise 9 Kasım'da Ankara'da yapılacak. Törende, birinci olan Basyrov'a 8 bin ABD Doları, ikinci Zeljko'ya 5 bin ABD Doları, üçüncü Oton Anton Reisinger'e de 3 bin 500 ABD Doları verilecek. Haberi 25. sayfada

Oton Anton Reisinger (Hırvatistan)

1927 yılında Zagreb'de doğan Reisinger, mimarlık eğitimi gördü. Yaklaşık 30 yıldır Hırvatistan'ın günlük gazetelerinden Vjesnik'te çizer olarak çalışıyor. Reisinger'in karikatürleri 1946’dan itibaren Almanya'da Quick, İsviçre'de Nebenspalter, Hollanda'da Panorama ve De Telegraf'da yayınlanıyor. Sanatçı, kitaplar için illüstrasyon çalışmaları da yapıyor.

Ceric Zeljko (Hırvatistan)

Zagreb 1938 doğumlu Zeljko, ekonomist olmasına rağmen yıllardır karikatürle ilgileniyor. İtalya'nın Ancona Kenti'nde 1991’deki yarışmada Gümüş Ödül kazanan sanatçı, Japonya'daki bir uluslararası yarışmada, 1992'de Altın Madalya 1997'de de Başarı Ödülü kazandı.

Garif Basyrov (Rusya Federasyonu)

Gulag'da 1944’te doğan Basyrov, Moskova Sanat Okulu'nu bitirdikten sonra Ulusal Sinematografi Enstitüsü'nde öğrenim gördü. Uluslararası yarışmalara katılan sanatçı 30'un üstünde ödülün sahibi. 200'den fazla sergiye katılan Basyrov, grafik sanatçısı olarak kitap ve dergilerde illüstrasyon ve litografi çalışmaları da yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!