'Çivici katil' yasa yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Çivici katil yasa yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2004 11:47

Bir süre önce kamuoyunu meşgul eden "Çivici katil" olayı yeni TCK Yasa Tasarısına girdi. Buna göre, bakmakla yükümlü olduğu akıl hastası başkalarına zarar veren kişi, bir aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Haberin Devamı

Yeni Türk Ceza Yasa Tasarısı "Çivici katil" ile ilgili düzenleme yaptı. Artık bakmakla yükümlü olduğu akıl hastası başkalarına zarar veren kişiye hapis cezası verilecek.

 TBMM Adalet Komisyonu'nda yeni TCK için oluşturulan altkomisyonda, "Akıl hastası üzerindeki bakım ve gözetim yükümlülüğü ihlali" başlıklı yeni bir madde kabul edildi. Bu madde özellikle, kamuoyunu bir süre önce meşgul eden "çivici katil" nedeniyle öngörüldü.

Bu olayda, bir akıl hastası, çivi kullanarak cinayet işlediği halde, cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle kısa sürede serbest bırakılmıştı. Maddeye göre, akıl hastası üzerindeki bakım ve gözetim yükümlülüğünü, başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde ihmal eden kişi, bir aydan altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!