Çirkin Kral anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Çirkin Kral anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yılmaz Güney'in hapishanede senaryosunu yazdığı ve Altın Palmiye ödüllü 'Yol' filmi 17 sene sonra Türk seyircisiyle buluşuyor. Salon bulma ve diğer sebeplerden dolayı bugüne kadar kendi ülkesinde gösterilemeyen ama gösterildiği her ülkede büyük ilgi toplayan film kasım ayında gösterime girecek. Aradan geçen zaman yüzünden çeşitli teknik eksikleri bulunan film günümüz koşullarına göre onarılıyor. Yenileme işlemi için gerekli olan 80 milyar liranın elde edilebilmesi için ise bir kampanya başlatıldı.

Hem bu kampanya gereği, hem de Yılmaz Güney'in 14. ölüm yıldönümü olması nedeniyle SİNESEN (Sinema Emekçileri Sendikası) iki gece düzenliyor. İlki bugün AKM Büyük Salon'da, diğeri ise 19 Eylül'de Yedikule Zindanları'nda gerçekleşecek olan konserlere Nilüfer Akbal, Melike Demirağ, Fatoş Güney, Cem Karaca, Muammer Ketencioğlu, Tuncel Kurtiz ve Sema 'Şeyh Bedreddin Destanı', Ruhi Su Dostlar Korosu ve Yavuz Top gibi sanatçılar katılıyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde bu gece yapılacak olan toplantıya ise Yaşar Yılmaz, Tarık Akan, Demirtaş Ceyhun ve Halil Ergün konuşmacı olarak katılacaklar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!