Cinsiyeti 3 aydır belirlenemedi

Güncelleme Tarihi:

Cinsiyeti 3 aydır belirlenemedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 09:55

Aantalya'da çift cinsiyetli dünyaya gelen ve D.G. adı verilen bebeğin kız mı erkek mi olduğu, 3 aydır belirlenemedi. Bebeğin cinsiyeti, kromozom araştırması sonunda saptanacak.


Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde üç ay önce dünyaya gelen çift cinsiyetli D.G.'nin önce kız olduğuna karar verildiğini söyleyen anne 27 yaşındaki Gülşah G., “Daha sonra bebeğimin çift cinsiyetli olduğunu öğrendik. 3 aydan beri yapılan incelemelere karşın cinsiyeti tam olarak belirlenemedi” dedi. Kromozom araştırmasının hala sürdüğünü, doktorların kromozomun her gün farklı özellikler gösterdiğini söylediğini belirten Gülşah G., “Bekleyişimiz sürüyor” dedi. Doğumun ardından bebeğinin bir süre kendisine gösterilmediğini ve çift cinsiyetli olduğunun saklandığını anlatan Gülşah G., “Durumu birkaç gün sonra öğrendim” diye konuştu. Bebeğinin her gün ayrı testlerden geçirildiğini söyleyen anne G., şöyle devam etti:

“Çaresizim, birşey yapamıyoruz. Bir gün ‘kız', diğer gün ‘oğlan' diyorlar. Artık bebeğimin kimliğini söylesinler. Biri sorduğunda kız mı diyeceğim, oğlan mı diyeceğim. İnsan çocuğuna kızım ya da oğlum diyemez mi? Psikolojim bozuldu. 3 aydır yapılan tetkikler neticesinde bebeğimin cinsiyeti hala belli olmadı.”

“Bebeğimi nasıl seveyim, kızım mı yoksa oğlum mu diyeyim” diye sorduğunda doktorların, “Çocuğum' diye sev” yanıtı ile karşılaştığını söyleyen anne G., “Şoförlük yapan eşim Zafer ile nereye başvuracağımızı şaşırdık. 2.5 yaşındaki oğlum Efe bile kardeşinin durumundan etkilendi. 'Anne kardeşim kız mı oğlan mı' diye soruyor. Cevap veremiyorum. Bebeğinin çift cinsiyetli olduğunu öğrendiğinde şok oldum. Bir süre isim konusunda kararsız kaldık. Sonunda bebeğimize hem kız hem de erkeklerin kullandığı D. adını koyduk. Ardından pembe nüfus cüzdanı çıkardık. Şimdi hangi cinsiyetin ağır bastığının tespit edilmesini bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!