Cinselliğin komedisi 'Ayıp Ettik' turnede

Güncelleme Tarihi:

Cinselliğin komedisi Ayıp Ettik turnede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2007 00:00

Yazar-Yönetmenliğini Uğur YAĞCIOĞLU’nun yaptığı ve Renkler Sanat “R.E.S.T Oyuncuları” tarafından sahneye konan AYIP ETTİK oyunu turne programına başladı.

Haberin Devamı

Haftasonları BKM ve Yayla Sanat Merkezi’nde sergilenmeye devam edecek olan oyun, 22 Ocak’da Bursa “Teyyare Kültür Merkezi”nde, 09 Şubat’da Ankara’da “Ankamall Alışveriş Merkezi Sanatolia Sahnesi” nde 22 Şubat’da ise İzmir “Sabancı Kültür Sarayı”nda seyirciyle buluşacak.

 

Cinselliğinkomedisi AYIP ETTİK’de baştaEce USLU, Durul BAZAN,Ali TÜRKOĞLU, Kayra ŞENOCAK, Ebru KARANFİLCİ, Seçil MUTLU,Yasemin BALIK, Barış ÇAKMAK ve İrfan KANGI olmak üzere birbirinden değerli oyuncu ve dansçılar rol alıyor.

/images/100/0x0/55eb06d5f018fbb8f8a63675
Müzik ve danslarla daha da keyifli bir atmosfere bürünen oyunun müziğini Fikret ALPER, kostümlerini Oya İYBAR hazırladı.

Haberin Devamı

 

“AYIP ETTİK” de cinsellik, erotizmden uzak, komik bir dille anlatılıyor. Ailelerin çocuklarıyla birlikte izleyebileceği bir müzikal-komedi olan oyunun konusu kısaca şöyle :

 

Türkiye’nin Avrupa Birliğine girebilmesi için şartlar sunulur; bunlardan bir tanesi de orta öğretim okullarında cinsel eğitim dersleri okutulmasıdır, fakat müfredat yoktur. Cinsel Eğitim konusunda müfredatı oluşturma görevi, geçmişlerinde iki sevgili olan fakat aldatma yüzünden ayrılmış ikilimize Ece Uslu (Leyla), Ali Türkoğlu (Bora)verilir.Adem ile Havva’dan başlayarak günümüze kadar kadın-erkek ilişkileri ile ilgili çeşitli örneklemelerin sunulduğu oyunda öpüşmenin bulunması, ilk Türk nasıl doğdu, aldatma, yasaklı dönemde yaşanan eğlenceli eşleşmeler gibi konular ele alınıyor ve kadın-erkek ilişkilerindenereden nerelere gelindiği kahkaha dolu sahnelerle anlatılıyor.

 

Son dönemin, başarı grafiği hızla yükselen oyuncularından Durul BAZAN, oyunda Adem, Komiser ve Berk rollerinde izleyiciyi kırıp geçiriyor. Adem’in cinselliği keşfetme sahnesi, 80’li dönemlerin Komiseri ve köpeğini çiftleştirmek isteyen Berk rolleriyle Durul BAZAN büyük ilgi topluyor.

Haberin Devamı

 

Genç jenerasyon oyuncular içinde yine dikkat çeken isimler arasında yer alan Kayra ŞENOCAK ise özellikle GAY MUHABBET TELLALI rolüyle seyirciyi kahkahaya boğuyor. Mesleğini icra ederken polis tarafından yakalanarak karakola düşen Kadın Satıcısı (Kayra Şenocak)’nın, Komiser ve Devrimci ile diyalogları, seyirciye kahkaha dolu saatler geçirtiyor. 

 

Türkiye’nin en beğenilen kadın oyuncuları arasında gösterilen Ece USLU “Leyla” rolüyle seyirciye, cinselliğin keşif hikayesini anlatıyor. Havva ve Öpüşmeyi bulduran kadın rolleriniYasemin Balık, Bora rolünü Ali Türkoğlu,Katarina’nın yardımcısı Paulina rolünü Ebru Karanfilci,  Sevgi ve Katarina rolünü Özge Seçil MUTLU, Devrimci ve Öpüşmeyi bulan adam rollerini Barış ÇAKMAK, karısının, seyahat dönüşü bavulunda sütyen bularak yakaladığı pişkin koca Metin’i ise İrfan KANGIcanlandırıyor.                                                                                

Haberin Devamı

 

www.ayipettik.com

 

 

 

 

OYUN TARİHLERİ

 

OCAK-ŞUBAT 2007

 

 

20 Ocak 2007 CumartesiMaltepe Yayla Sanat Merkezi 21.00

 

21 Ocak 2007 Pazar Beşiktaş Kültür Merkezi15.30

 

22 Ocak 2007 Pazartesi Bursa Tayyare Kültür Merkezi 20.30

 

26 Ocak 2007 Cuma Beşiktaş Kültür Merkezi 21.00

 

09 Şubat 2007 Cuma Ankamall Alışveriş Merkezi Sanatolia Sahnesi 20.30   

                 

22 Şubat 2007 Perşembeİzmir Sabancı Kültür Sarayı  20.30

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!