Cinsel organ teşhiri, cinayette ‘ağır tahrik’ sayıldı

Güncelleme Tarihi:

Cinsel organ teşhiri, cinayette ‘ağır tahrik’ sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2010 12:15

EDİRNE’de bir çocuk annesi 17 yaşındaki D.D., kendisini taciz eden evli ve 2 çocuk babası 26 yaşındaki Mehmet Kanlıdere’yi tabancayla öldürmek suçundan yargılandığı mahkemede ‘cinsel organını gösterdi, ben de vurdum’ dedi. Cinsel organ teşhirini ‘ağır tahrik’ sayan mahkeme heyeti ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ‘ağırlaştırılmaş ömür boyu hapisle’ yargılanan D.D.'ye, yaşının 18'den küçük olması ve iyi hali nedeniyle 10 yıl hapis cezası verdi.

Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle tutuklu yargılanan D.D. dün karar duruşmasına çıktı. Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık D.D. ile avukatı Çağrı Muşlu, ölen Mehmet Kanlıdere’nin eşi Sevda Kanlıdere, babası Veysel Kanlıdere ile yakınları katıldı.

‘ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM, PİŞMANIM’

Mahkemede son savunmasını yapan D.D., eşinin hırsızlık suçundan cezaevinde olması nedeniyle 2 yaşındaki kızıyla birlikte yaşadığını söyledi. Ölen Mehmet Kanlıdere’nin kendisini sürekli taciz ettiğini anlatan D.D. mahkemede kendisini şöyle savundu:

“Mehmet Kanlıdere ile aynı mahallede oturuyoruz. Beni sürekli cinsel olarak taciz ediyordu, hakkımda da mahallede konuşuyordu. Kocam cezaevine girince tacizlerini artırdı. 22 Mart günü bakkal dükkanda dururken, kapıdan bana küfürlü sözler söyledi. Daha sonra içeri girdi ve pantolonunu indirip bana cinsel organını gösterdi. Ben de mahalleye gelen bir kadından 2 yıl önce satın aldığım tabanca ile arkasından dışarıya çıktım. Kaç defa ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Cinsel organını gösterdi, ben de ateş ettim. Amacım öldürmek değildi, çok pişmanım.”

D.D.’nin avukatı Çağrı Muşlu da, ölen Mehmet Kanlıdere’nin cinsel organını göstererek tacizde bulunmasının, TCK’nın 29’ncu maddesindeki ‘haksız tahrik’kapsamına girdiğini söyledi.

ÖMÜR BOYU HAPİSTEN 10 YILA

Duruşmaya kısa bir süre ara veren Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Emiroğlu, D.D.’nin 26 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Mehmet Kanlıdere’yi cinsel organını gösterdiği için ‘haksız tahrik’ altında kasten öldürdüğüne hükmederek, önce ömürboyu hapis cezası verdi. Ceza ‘ağır tahrik’ indirimi uygulanarak 18 yıla, sanığın 18 yaşındak küçük olması nedeniyle de 12 yıla indirildi. D.D.’nin duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 2 yıl daha indirim uygulayan mahkeme cezayı 10 yıl hapse düşürdü.

Mahkeme heyeti ruhsatsız tabanca bulundurduğu için D.D.’ye ayrıca 6 ay 20 gün hapis ve 320 lira para cezası daha verdi. Ancak bu hükmün açıklanması geri bırakıldı.

YAKINLARI CEZAYI AZ BULDU

Ölen Mehmet Kanlıdere’nin yakınları 10 yıl hapis cezasına tepki gösterdi. Duruşma salonunda heyete tepki gösteren Veysel Kanlıdere, oğlunun kimseyi taciz etmediğini öne sürerek, “Benim oğlu öldü, adam öldürmenin cezası 10 yıl mı?” diyerek tepkisini bile getirdi. Tepkilerini adliye çıkışında da sürdüren Kanlıdere’nin yakınları polis memurları tarafından sakinleştirilerek evlerine gönderildi.

ÇOCUĞUNU DA CEZAEVİNE ALDI

Menzilahır Mahallesi’nde hırsızlık suçundan cezaevine giren Orhan D.’nin eşi D.D. de cinayet suçlamasıyla cezaevine girince 2 yaşındaki kızları da ortada kaldı. Cinayetin ardından bir süre komşusunun baktığı M.D., annesinin isteği üzerine cezaevine yanına verildi. Minik M.D. 22 Mart'tan bu yana cezaevinde kalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!