Cinnet kurbanları toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Cinnet kurbanları toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2008 15:25

Anadolu Üniversitesi lojmanlarında eşi tarafından öldürülen Rektör Koruması Murat Başkaya ile kızı Ece Başkaya Kütahya’da, eşi ve kızını öldürdükten sonra intihar eden Gülbeyaz Başkaya ise Eskişehir’de toprağa verildi. Yakınları, kayınvalide Hanife Başkaya’nın gelinine muska yaptığı idddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ndeki lojmanlarda önceki gece meydana gelen olayda 33 yaşındaki Gülbeyaz Başkaya, geçirdiği cinnet sonucunda rektör Prof.Dr. Fevzi Sürmeli’nin yakın korumalığını yapan 33 yaşındaki eşi Murat Başkaya ile Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğrencisi 7 yaşındaki kızı Ece Başkaya’yı yatak odasında tabancayla ile öldürdükten sonra intihar etmişti.

Bu sabah ilk olarak ölen Murat Başkaya ile kızı Ece Başkaya’nın cenazeleri yakınları tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Orhangazi Mahallesi’ndeki Orhangazi Camis’ne götürüldü. Kısa süre sonra da anne Gülbeyaz Başkaya’nın cenazesi yakınları tarafından morgdan alınıp cenaze aracına konularak Şarhöyük Mahallesi’ndeki Mustafa Efendi Camis’ne götürüldü.

Murat Başkaya ile kızı Ece Başkaya için Orhangazi Mahllesi’ndeki Orhangazi Camis’nde, kendilerini öldürdükten sonra intihar eden eşi Gülbeyaz Başkaya için de Şarhöyük Mahallesi’ndeki Mustafa Efendi Camisi’inde öğle namazının ardından cenaze törenleri düzenlendi.

ÜNİVERSİTE MENSUPLARI BABA-KIZIN CENAZESİNDE
       
Koruma Murat Başkaya ile kızı Ece Başkaya’nın cenaze törenine Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, Anadolu Üniversitesi’nin eski rektörü ve YÖK üyesi Prof. Dr. Engin Ataç, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, rektör yardımcıları, dekanlar, Anadolu Üniversitesi çalışanları ile babası Mehmet Emin Başkaya, kardeşleri Nihat ve Vedat Başkaya ile çok sayıda kişi katıldı.

‘MUSKA İDDİALARI ASILSIZ’

Eşi ve çocuğunu öldürdükten sonra tabancayla intihar eden Gülbeyaz Başkaya’nın çevresindeki kişilere zaman zaman ‘Bana muska yaptılar. Beni eşimden ayırmak istiyorlar. Ayrılırsam çocuğumu kimseye vermem. Onu da yanımda götürürüm” dediği iddialarını Murat Başkaya’nın yakınları yalanladı. Yakınları, “Gülbeyaz hiçbir zaman kayınvaldesinin kendisine muska yaptığı yolunda bir suçlamada bulunmamıştı. Böyle bir iddiaları kimler ortaya atıyor? Zaten acımız büyük. Bir de bu iddialar üzerine yıkıldık. Kayınvaldeyi suçlayıcı haberlerin düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu.

BABA-KIZ KÜTAHYA'DA, ANNE EŞKİŞEHİR'DE

Orhangazi Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Murat Başkaya ile kızı Ece Başkaya’nın cenazeleri Kütahya’nın merkeze bağlı İncik Köyü’ne götürülerek toprağa verildi.

Anadolu Üniversitesi’nde Halk Bilim Merkezi’ne bağlı Halkdansları’nda sözleşmeli kostümcü olarak çalışan Gülbeyaz Başkaya’nın Şarhöyük Mahallesi’ndeki Mustafa Efendi Cami’ndeki cenaze törenine Gülbeyaz Başkaya’nın yakınları, çalışma arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı. Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Gülbeyaz Başkaya’nın cenazesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı’na defnedildi.

ECE’NİN OKULUNDA YAS

Annesi tarafından öldürülen 7 yaşındaki Ece Başkaya’nın ölüm haberi olayın meydana geldiği Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisinde bulunan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nu yasa boğdu. Okul Müdürü Mustafa Çalışkan olaya çok üzüldüklerini belirtti. 1-B sınıfı öğrencileri de akradaşları Ece’nin oturduğu sıraya büyüttükleri bir fotoğrafı ile çiçekler koydu. Okul Müdürü Mustafa Çalışkan, sınıf arkadaşlarına korkunç olayı anlatmadıklarını, sadece Ece’nin kaza geçirip yaşamını yitirdiğini söylediklerini belirtti.

Haberin Devamı

SAKLANAN KIZINI SIRTINDAN VURMUŞ

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Anadolu Üniversitesi’nde önceki gece meydana gelen olayda eşi tarafından öldürülen Rektör koruması Murat Başkaya’nın yapılan otopsisinde göğsünde 2 kurşun, kafasının arkasında da tek kurşunun olduğunu, 7 yaşındaki Ece Başkaya’nın ise kafasında ve sırtında birer kurşun olduğunun belirlendiğini söyledi. Olayın ardından intihar eden anne Gülbeyaz Başkaya’nın ise kendi göğsüne tek kurşun sıktığı kaydedildi.

Yetkililer Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğrencisi Ece Başkaya’nın cesedinin, yatak odasının köşesinde kalorifer peteği ile fiskos masasının arasında yumulmuş şekilde bulunduğunu söyledi. Bir yetkili, “Babanın cesedi yatağın üzerinde, annenin cesedi ise yatağın ucundaydı. Büyük olasılıkla anne önce babayı öldürmüş. Daha sonra da kendisinden kaçarak kalorifer peteği ile fiskos masasının arasına saklanmaya çalışan kızını sırtından ve kafasında vurmuş” dedi.

Haberin Devamı

OLAY, CUMARTESİ AKŞAM MEYDANA GELMİŞ

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 9 mm. çapındaki tabancada 8 dolu merminin olduğunu, odada 7 de boş kovan bulunduğunu, olayın Cumartesi günü akşam saatlerinde meydana geldiğini, cesetlerin ise bir gün sonra bulunduğunu kaydetti.

Komşuları, Gülbeyaz Başkaya’yı en son olaydan bir gün önce Cumartesi günü akşamı Yunus Emre Kampüsü içerisindeki bir hipermarketten alış veriş yaptıktan sonra evine dönerken gördüklerini belirtmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!