Çinliler Ä°zmir'i iÅŸgal ederse

Güncelleme Tarihi:

Çinliler İzmiri işgal ederse
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 30, 2006 00:00

Yönetmen Zeki Ökten, yeni filmi "Çinliler Geliyor"un çekimlerine başladı. Çekimleri İzmir'in Seferihisar ilçesi ve Sığacık'ta süren filmin, aralık ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

 

Senaryosunu Fatih Altınöz'ün yazdığı, Zeki Ökten'in yönettiği "Çinliler Geliyor" filminin çekimlerine İzmir'de başlandı. Cüneyt Türel, Bülent Kayabaş, Nilgün Belgün, Yüksel Arıcı, İpek Bilgin, Erol Demiröz, Gürgen Öz, Yavuz Sepetçi, Serkan Keskin, Yaman Tarcan, Salih Kalyon ve Şenay Gürler'in da arasında bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosunun rol aldığı film, Çinliler'in yatırım yapmaya başladığı İzmir'deki küçük bir kasabada yaşanan değişimleri konu alıyor.

Filmde önemli rollerden birini üstlenen Nilgün Belgün, projeyle ilgili şunları söyledi: "Güle Güle filminin yazarının kaleme aldığı bir film ve konusu beni çok etkiledi. Kendi halinde mutlu yaşayan kendi korosu olan, çağdaş bir kasabada geçen bir öykü... Herkes çok mutlu; dost ilişkileri çok önemli, parasal durumlar ön planda değil oradakiler için. Sonra bir gün bu kasabaya Çinliler yatırım yapmak üzere geliyorlar ve yatırım yaptıktan sonra kasabada büyük bir değişiklik yaşanıyor. Kebabçının adı değişiyor, Çin adı oluyor, leblebicinin adı değişiyor. Kasaba halkı bütün değerlerini kaybediyor ve tamamen paraya yönelik yaşamaya başlıyor. Film böyle gelişiyor. Senaryo için karamizah diyebiliriz."

Haberin Devamı

Çinliler İzmiri işgal ederse
Â
Çinliler İzmiri işgal ederse

Nilgün Belgün'ün bir konsomatrisi canlandırdığı filmin çekimleri sürüyor.

Bülent Kayabaş'ın leblebiciyi oynadığı filmde, "Hırsız Polis" dizisindeki rolüyle tanınan Serkan Keskin de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!