Cingöz Recai siyaseti yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Cingöz Recai siyaseti yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2006 00:00

Başbakan Erdoğan ’Türbanlılar Suudi Arabistan’a gitsin" diyen 9. Cumhurbaşkanı Demirel’i kurnaz polisiye roman kahramanı ’Cingöz Recai’ye benzetti. Erdoğan, "Bu ülkenin evlatlarına kimse başka coğrafyada adres vermeye kalkmasın. Bunlarınki olsa olsa Cingöz Recai siyaseti olabilir" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında, "Türban takmak isteyen Suudi Arabistan’a gitsin" diyen 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e çok sert eleştiri yöneltti.

BUNAMIŞ PATAGONYA’YA

Erdoğan
, Demirel’e, ünlü yazar Peyami Safa’nın şeytana taş çıkartacak kadar kurnaz ve cesur polisiye roman kahramanı ’Cingöz Recai’ karakterine benzeterek yanıt verdi. Erdoğan, Demirel’i "Cingöz Recai siyaseti yapmak" ile eleştirdi. Erdoğan’ın, Demirel’e "Bu ülkenin evlatlarına başka coğrafyada adres vermek isteyenler önce kendileri oralara gitsin" diye yüklendiği sırada AKP milletvekillerinden de Demirel için "Sen Patagonya’ya git, bunamış" sesleri yükseldi. Erdoğan, AKP’nin dünkü Meclis grubunda özetle şu mesajları verdi:

ARACI KURUM DEĞİLİZ

Halkımız, kendi taleplerine cevap teşkil etmeyecek olanları iktidara getirecek değildi. Fakat ne yazık ki hálá bunun farkında olmayanlar var. Onların geçmişini şöyle bir incelediğiniz zaman akşam başka, sabah başka konuşma özelliğine sahip siyaseti yapmakla temayüz etmişlerdir. Bu ülkenin evlatlarına kimse başka coğrafyada adres vermeye kalkmasın. O adresi vermek isteyenler önce kendileri oralara gitsin. Bu ülkenin evlatlarının adresi bellidir; 780 bin kilometrekarelik Türkiye topraklarıdır. Bu toprakların içerisinden hangi tasarrufla sen kalkıp da ’Suudi Arabistan’a git’ diyebiliyorsun? Kim sana bu yetkiyi veriyor? Bu adresi nasıl gösterebiliyorsun?

ÇIK MEYDANA

Eğer bu noktada hálá birilerinin teşvikiyle yeniden bir şeyler yapma gayreti içindeysen o zaman çıkarsın meydanlara. Meydanlara çıktığın zaman, bu ülkenin, bu düşüncelerine nasıl teveccüh gösterdiğini görürsün. Eğer yok mesele tarihte olduğu gibi bir yeğen-kardeş meselesiyse onun yeri de yargıdır zaten. Eğer buralardan kaynaklanan bir rahatsızlık varsa, bu rahatsızlık zaten bizim dışımızda olan bir gelişmedir ki bu konuyla ilgili olarak da iktidara ve o mağdur ve mazlum vatandaşlarımıza bu tür sataşma yapma hakkını kendinizde bulamazsınız. Biz hálá onların faturalarını ödüyoruz. Tekirdağ’da 13 yıllık yatırımı 3 yılda bitirdik. Bunlar onlardan kalma. Şimdi konuşan Beyefendi’den kalma.
TULUAT GÖSTERİSİ

Hálá tuluat gösterileriyle bu milletin gözünü boyadıklarını zannediyorlar. El çabukluğuyla göz boyama devri çoktan geçti. Bunlarınki olsa olsa Cingöz Recai siyaseti olabilir. Başka bir şey olmaz. Bunlar Cingöz Recai’nin o seri kitaplarından başka bir şey tanımıyorlar. Hálá oradalar. Hayatlarında hiç hayal kurmayanlardan Türkiye hayalimizi anlamaları beklemiyoruz.

Şeytana taş çıkartacak kadar kurnaz
/images/100/0x0/55ea30def018fbb8f8708566


PEYAMİ Safa’nın Server Bedi takma adıyla yazdığı polisiye roman kahramanı. Cingöz Recai, dünyaca meşhur Arsen Lüpen’i gölgede bırakan, şeytana taş çıkartacak derecede kurnaz, cesur, soğukkanlı, zarif, tahsilli, cömert, kibar bir karakterdir. Cingöz Recai, helal para kazanmış kimselere dokunmaz, haksız yollardan servet sahibi olan zenginlerden çalıp muhtaç kişilere dağıtır. 1969’da Safa Önal’ın yönettiği filmde Cingöz Recai’yi Ayhan Işık oynamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!