Çingeneler Zamanı

Güncelleme Tarihi:

Çingeneler Zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü Bulgar müzisyen Ivo Papazov ve Bulgar Düğün Orkestrası bu akşam Balık Ayhan ve Grubu ile, geniş bir coğrafyadaki tüm müzik türlerini yorumlayan Bratsch ise Laço Tayfa ile yarın akşam ‘‘Çingeneler Zamanı'' konserlerinde birlikte çalacak. Balkan müziğini sevenler bu konserleri kaçırmasınlar.

Daha önce de birçok kez İstanbul'da konser vermiş olan Ivo Papazov, bu kez yanına Bulgar Düğün Orkestrası'nı almış ve bugün saat 19.30'da Balık Ayhan ve Grubu'yla Türkiye İş Bankası'nın Levent'teki İş Kuleleri kompleksi içinde kurduğu İş Sanat Kültür Merkezi'nin konser salonunda aynı sahneyi paylaşacak. Horanın tam ortasında klasik müziğe, popüler bir rock'n'roll şarkısına göndermeler yapan doğaçlamadaki ustalığı, hızlı temposu ve caza yakın ezgileriyle müzikseverlerin çok beğendiği bir müzisyen olan Papazov ve grubunun Balkan halk müziğinden caz ve rock'a uzanan repertuarı, Balık Ayhan ve Grubu'nun kıvrak müziğiyle kaynaşacak.

Yarın ise Balkan müziğinden hoşlananlar aynı sahnede ve yine 19.30'da Bratsch ve Laço Tayfa'yı birlikte dinleme fırsatı bulacak. 25 yıl önce Dan Gharibian ile Bruno'nun bir araya gelerek Güney Amerika'dan Ortadoğu'ya uzanan geniş bir coğrafyadaki tüm müzik türlerini yorumlayan bir grup kurmasıyla yola çıkan Bratsch, 1970'lerin ortalarında Orta Avrupa müziği üzerinde yoğunlaştı. 90'ların başında Montreal Caz Festivali, Edinburg Müzik Festivali, Grenoble Caz Festivali'ne katılan grup, serbest caz doğaçlamalarıyla da ilgi çekiyor. Bratsch, ilk kez bir araya geleceği Laço Tayfa ile zeybekten Azeri nağmelerine, Roman havalarından Rebetiko'ya uzanan bir müzik ziyafetini sunacak. Son olarak ‘‘Bergama Gaydası'' adlı albümü çıkaran Laço Tayfa'nın kadrosunda şu isimler bulunuyor: Nurhat Şensesli (bas gitar), Caner Tepecik (klavye), Volkan Öktem (davul), Mehmet Akatay (ritim, perküsyon), Nuri Lekesizgöz (kanun), Ergun Hepbildik (keman), Özkan Alıcı (bağlama) ve Hüsnü Şenlendirici (klarinet).

İş Kuleleri, 4. Levent. Tel: (0212) 316 00 00. Konserin biletleri Biletix satış noktalarından (Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek; Caddebostan, Galleria, Maslak, Merter ve Göztepe Soyak MMM Migros; Akmerkez-Taksim ve Suadiye Vakkorama) ve Biletix Çağrı Merkezinden (0216 454 15 55) temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!