Cindoruk'tan hükümete kadrolaşma uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Cindoruktan hükümete kadrolaşma uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, hükümette siyasal kadrolaşma içine girenleri uyardığını belirterek, bunun hiçkimseye faydası olamayacağını bildirdi. Cindoruk, devletin valisini, siyasal partilerin kapılarında dolaştırmamak gerektiğini de vurguladı.

Hükümetin ortağı olduklarını söyleyen Cindoruk, ‘‘Tek parti gibi uyum içindeyiz'' yaklaşımını yanlış bulduğunu vurguladı. Hükümete, kendi fikirleriyle katkıda bulunduklarını söyleyen Cindoruk, hükümetteki bütün görüşleri ve ekonomik tedbirleri paylaşmadığını belirtti. Bazı bakanların beyanlarına katılmadığını vurgulayan Cindoruk, ‘‘Ama daha şimdiden uyumsuzluk olmasın diye eleştirilerimizi erteliyoruz'' dedi. DTP Lideri, hükümetle, siyasal değil hukuksal sorumluluğu paylaştığına dikkati çekti.

VEKİL, OY MAKİNESİ DEĞİL

‘‘Türkiye seninle gurur duyuyor'', ‘‘Demokrat Cindoruk'' sloganlarıyla sözleri sık sık kesilen Cindoruk, özetle şu mesajları verdi:

Üyelerle genel başkan eşit olacak. Partiye tüzük, program hâkim olacak. Milletvekili, liderin ve partinin oy makinesi olmayacak. Halk desteğiyle Meclis'e iktidar olarak döneceğiz.

Siyasetle ticaret, siyasetle devlet hayatını birbirinden ayıracağız. Partide görevli olanlar, kamunun yönetim kurullarında görev alamayacaklar. TBMM'ye ahlaki davranış kanunu sunacağız.

Halktan korkmayacağız, halkı korkutmayacağız. Bu partiden iş, çıkar, ihale, menfaat bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar.

Sonuç seçimdir. Ama seçimin tarihi değil şartları önemlidir. Anayasal ve hukuksal koşulları yerine getirilmiş, nüfus sayımı ve seçmen kütük yazımı tamamlanmış seçim demokrasiyi sağlar.

KÖSTEPEN GRUP BAŞKANI

DTP'de yapılan seçim sonucunda İzmir Milletvekili Mehmet Köstepen Grup Başkanlığı'na, Van Milletvekili Mahmut Yılbaş Grup Başkanvekilliğine, Kütahya Milletvekili Mehmet Korkmaz da Divan Katipliği'ne getirildiler. DTP Grup Yönetim kurulu ise Mustafa Zeydan, Ferit Bora, Metin Işık, Cemal Alişan ve Turan Arınç'tan oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!