Cinayeti ‘büyük aşkım’ mesajı çözdü

Güncelleme Tarihi:

Cinayeti ‘büyük aşkım’ mesajı çözdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 00:00

Antalya'nın Serik İlçesi'nde geçen aralık ayında 22 bıçak darbesiyle öldürülen 36 yaşındaki Adnan Karabacak'ı, eşi 35 yaşındaki Aysun Karabacak'ın sevgilisi 26 yaşındaki Ali Baltacı'ya öldürttüğü ortaya çıktı.

Polis, cinayeti, Aysun Karabacak'ın her gün defalarca telefonda görüştüğü kişiye ‘Büyük aşkım’ diye hitap etmesi ve çektiği kısa mesajlarda da ‘Büyük aşkım, seni çok seviyorum” diye yazmasından yola çıkarak çözdü. Aysun Karabacak'ın, eşini öldürülmesinden sonra ilişkiye girdiği sevgilisi Baltacı'dan hamile kaldığı ve kürtaj olduğu saptandı.

Serik Sebze ve Meiyve Hali'nde nakliyecilik yapan 3 çocuk babası Adnan Karabacak'ın cesedi, 20 Aralık 2006 günü saat 03.30 sıralarında, ilçenin Orta Mahalle Tuzlaburun Caddesi'ndeki bahçeli evinin önünde 22 bıçak darbesiyle öldürülmüş bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler katil ya da katilleri yakalayabilmek için geniş çaplı araştırma başlatırken Adnan Karabacak'ın, bir pastanede bulaşıkçılık yapan eşi Aysun Karabacak, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde çok üzgün gözüktü ve sürekli gözyaşı döktü. Çocuklarının babasız kaldığını söyleyen Aysun Karabacak'ın gözyaşları, polisleri de duygulandırdı.

Cinayeti soruşturan polis, her ihtimale karşı Aysun Karabacak'ın telefonlarını savcılıktan alınan izinle dinlemeye başladı. Aysun Karabacak'ın, her gün defalarca telefonda görüştüğü kişiye ‘Büyük aşkım’ diye hitap ettiğini ve çektiği kısa mesajlarda da ‘Büyük aşkım, seni çok seviyorum’ diye yazdığını saptayan polis, bu kişiyi araştırmaya başladı. Kısa süre sonra da Aysun Karabacak'ın ‘Büyük aşkım’ diye mesaj çektiği kişinin, bulaşıkçılık yaptığı pastanede garson olarak çalışan Ali Baltacı olduğu ortaya çıktı.

Polis, aylar süren teknik takibin ardından Ali Baltacı'yı, önceki gün memleketi Kahramanmaraş'ta yakaladı. Baltacı sorgulanmak üzere Serik'e getirilirken, ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Baltacı, polisteki ifadesinde şunları söyledi:

“Aysun'la aynı pastanede çalışıyorduk. Ben garsonluk yapıyordum o da bulaşıkcılık. Maddi durumları çok iyiydi ancak eşi onu 400 YTL ücret aldığı başkasının pastanesinde çalıştırıyordu. Kısa sürede birbirimize aşık olduk ve ilişki yaşamaya başladık. Daha rahat görüşebilmek için Aysun bir plan hazırladı ve kocasını öldürmemi istedi. Ben de onu çok sevdiğim için kabul ettim.

Olay gecesi Adnan Karabacak domates satmak için ilçe haline gidecekti. Aysun, kocası evden çıkarken beni aradı. Ben de 2 bıçak alıp evinin önünde onu bıçaklayarak öldürdüm. Sonra da kaçtım. Daha sonra cenaze gömüldü ve biz tekrar görüşmeye başladık. Sonra benden hamile kaldı. Benden çocuğunun olmasını ikimiz de istiyorduk ama yakalanma korkusu yüzünden çocuğu aldırdık. Sonra ben Kahramanmaraş'a gittim.”

Gözaltına alınan Aysun Karabacak ise poliste ifade vermeyerek susma hakkını kullandı. Aysun Karabacak ve Ali Baltacı, tutuklanma istemiyle bugün öğlen saatlerinde Serik Adliyesi'ne sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!