Son dakika haberleri... Cinayet sarmalı: İşte film gibi olayın tüm detayları...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberleri... Cinayet sarmalı: İşte film gibi olayın tüm detayları...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2020 07:00

Kayseri’de çimento fabrikası sahibi Orhan Adıbelli’yi öldüren tetikçi, emniyet sorgusunda ilginç bir ifadede bulundu. Müebbet hapsi istenen Emrah Yıldırım, cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan Sadık Mert Onur’un kendisine, “Yakalanırsan Sivaslı Cevat Bozdağ’ın adını ver” dediğini iddia etti. Yıldırım’ın sözünü ettiği Bozdağ, Adıbelli’den 2 ay önce Hollanda’nın Rotterdam kentinde öldürüldü. Adıbelli’nin ise, Bozdağ’ın cenaze törenine katıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

UZUN yıllar Hollanda’da yaşayan Orhan Adıbelli (49), Haziran 2013’te, beraberinde yüklü bir para ile Türkiye’ye döndü. Eşi ve iki çocuğu ile Kayseri’ye yerleşen Adıbelli, Kocaeli, Konya ve Kayseri’de bir dizi yatırım yaptı. Uyuşturucu ticareti suçundan bir süre tutuklu kalan Adıbelli, sahibi olduğu Kayseri Çimento AŞ ofisinde geçen 4 Ağustos günü silahlı saldırıya uğradı. Şirket çalışanlarının gözleri önünde gün ortasında saldırıya uğrayan Adıbelli’yi öldüren Emrah Yıldırım (26), cinayetten 10 gün sonra yakalandı.

‘TETİKÇİLİK İŞİ VAR’
Üç ay süren savcılık soruşturması sonrası hazırlanan iddianame Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamenin kabul kararını veren mahkeme, ilk duruşma için ocak ayı sonuna gün verdi. Dava dosyasında yer alan bir ifade ise dikkat çekici. Ekim 2019’da kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan cezaevinden çıkan tetikçi Emrah Yıldırım ifadesinde, cinayeti 2 milyon Euro karşılığı işlediğini söyledi. Yıldırım, anılan paranın 200 bin lirasını elden aldığını, kalan kısmı için ise “Almanya’da yaşayan teyzem B. Y.’nin hesabına göndereceklerdi” dedi.

Son dakika haberleri... Cinayet sarmalı: İşte film gibi olayın tüm detayları...

Haberin Devamı

İKİ AY ARAYLA İKİ CİNAYET
Yıldırım, ifadesinde cinayetin azmettiricisi olarak Sadık Onur Mert’in adını verdi. Mert’in kendisine “Bir tetikçilik işi var” dediğini iddia eden Yıldırım, silahın da bu kişi tarafından temin edildiğini söyledi. Yıldırım ifadesinin devamında ise şunları söyledi: “Eğer yakalanırsam, isim olarak, Hollanda’da yaşayan Sivaslı Cevat Bozdağ ismini vermem gerektiğini söyledi.” Yıldırım’ın ifadesinde sözünü ettiği Cevat Bozdağ (58), 6 Haziran’da Hollanda’da öldürüldü. Uyuşturucu ticaretinden doğan alacak nedeni ile öldürüldüğü kaydedilen Bozdağ’ın cenaze törenine katılan kişiler arasında Orhan Adıbelli’nin de yer aldığı öğrenildi. Adıbelli de, Bozdağ’dan 2 ay sonra öldürüldü.

6 AYLIĞINA EV KİRALADI
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın sanıkları arasında, Emrah Yıldırım ve Sadık Mert Onur’un (53) yanı

Son dakika haberleri... Cinayet sarmalı: İşte film gibi olayın tüm detayları...

sıra, cinayet için 6 aylığına Kayseri’de ev kiralayan Vedat Kılıç (33), kardeşi Esat Kılıç (27), Doğan Kılıç (38) ile, Müslüm Polat (40) da yer alıyor. 5 kişi tutuklu bulunurken sanıklardan Vedat Kılıç firari durumda. Müslüm E. (35) ise tutuksuz sanık konumunda. Müslüm Polat, azmettirici olmakla suçlanan Onur ile diğer sanıklar arasındaki iletişimi sağlamakla suçlanıyor. Öte yandan, Orhan Adıbelli’ye yönelik cinayet davasında azmettirici olmakla suçlanan Sadık Onur Mert, 2018’de Gaziantepte'de silahla yaralanan gazeteci Mahmut Özkılıç’a yönelik davada da ‘azmettirici’ olarak yargılanıyor.

Haberin Devamı


BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARILMALI
Aileye yakın bir kaynak “Orhan Adıbelli cinayeti sıradan bir olay değil. Olayın tüm yönleri ile araştırılması, Adıbelli’nin cinayetten önce kiminle görüştüğünü ortaya koyacak HTS kayıtlarının çıkarılması gerekir” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!