Cinayet hükümlüsü firari 19 yıl sonra yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Cinayet hükümlüsü firari 19 yıl sonra yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2009 14:32

TOKAT’ın Zile İlçesi’nde, 1984 yılında bir karı kocayı öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan, cezasını çektiği İzmir Foça Cezaevi’nden 19 yıl önce firar eden 45 yaşındaki Eşref İnci, Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde rutin polis kontrolü sırasında yakalandı.

Haberin Devamı

Yıllarca sahte kimlikle firari olarak yaşamını sürdüren, 2 çocuk babası inşaat işçisi İnci, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Dün akşam üzeri, Marmaris Çarşısı’nda devriye gezen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, hareketlerinden şüphelendikleri Eşref İnci’yi durdurdu. Üzerinden kimlik çıkmayan ve adının ‘Hasan İnci’ olduğunu öne süren Eşref İnci, polis merkezine götürüldü. İnci’nin emniyette çekilen fotoğrafı araştırılmak üzere ilgili birimlere iletildi. Tarama sonunda, Hasan İnci olduğunu iddia eden kişinin, cezaevi firarisi Eşref İnci olduğu anlaşıldı.

Evinde yapılan aramada ise Hasan İnci adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi. 1984 yılında, Tokat’ın Zile İlçesi’nde, evsahibi olan çifti öldürüp yaktığı gerekçesiyle, olaydan 1 yıl sonra yakalanıp çıkarıldığı mahkemece müebbet hapis cezasına çarptırılan Eşref İnci’nin, konulduğu İzmir Foça Cezaevi’nden de 5 yıl yattıktan sonra, 1990 yılında firar ettiği ortaya çıktı. Biri 27, diğeri 25 yaşında olan iki oğlu ve eşiyle birlikte 10 yıldır Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde oturan, inşaatlarda, boya, badana ve işçilik yapan Eşref İnci’nin çok fazla yürümesi nedeniyle etrafında ‘Turbo Hasan’ lakabıyla tanındığı, son derece sessiz ve sakin bir hayat sürdüğü öğrenildi.
19 yıl boyunca sahte kimlikle firari olarak yaşayan İnci, emniyetteki sorgusunun ardından Muğla Adliyesi’ne sevk edildi. Eşref İnci, işlemlerinin tamamlanmasıyla Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!