Cinayet gibi kazaya tahliye

Güncelleme Tarihi:

Cinayet gibi kazaya tahliye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2005 01:23

Gözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rahmi Turan’ın sekreteri Oya Kayaoğlu’nun yanarak ölümüyle sonuçlanan kazaya neden olmaktan yargılanan 24 yaşındaki Uğur Çapar, 108 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Kaza tutanağında 8’de 6 kusurlu bulunduğu saptanan Uğur Çapar, ‘Tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak’ tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YENİ yılın ilk günü Gözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rahmi Turan’ın sekreteri Oya Kayaoğlu’nun içinde bulunduğu otomobile arkadan çarpıp aracın alevler içinde kalmasına neden olan Uğur Çapar, olay yerinden kaçmıştı. Alev alev yanan otomobilin sürücüsü Erdoğan Yarıcı, çevredekilerin yardımıyla yaralı olarak kurtulurken, Oya Kayaoğlu otomobille birlikte yanarak yaşamını yitirmişti. Üç saat sonra teslim olan Uğur Çapar’ın aracında boş bira şişeleri bulunmuştu. Uğur Çapar, boş şişelerin yılbaşı gecesinden kalma olduğunu söylemiş ve alkol kontrolunda alkollü olmadığı tesbit edilmişti. Çapar tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Bakırköy 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, müvekkilinin mağdur olduğunu belirtip tahliyesini talep eden Avukat Aşkın Değer şöyle dedi: ‘Kazadan sonra müvekkilimin kullandığı otomobilin plakasının, yanan aracın bagajında bulunduğu öne sürüldü. Ancak müvekkilim öndeki araca çarpmış olsaydı, kendi aracının ön kısmının hasarlı olması gerekirdi. Müvekkilime arkadan başkası çarpmıştır. Plakayı da olay yerindeki polis ekipleri, onun zannedip bagajına koymuşlar.’ Avukat, Uğur Çapar’ın otomobilinin kazadan sonraki görüntüsüne ait bir fotoğrafı delil olarak mahkemeye sundu.

Oya Kayaoğlu’nun içinde bulunduğu aracın, tutuksuz yargılanan sürücüsü Erdoğan Yarıcı, süren tedavisi nedeniyle duruşmaya gelemedi. Duruşmaya şikáyetçi olarak katılan Oya Kayaoğlu’nun eşi, Hürriyet Gazetesi Spor Servisi’nde görevli foto muhabiri Atılay Kayaoğlu, sanık Uğur Çapar’dan şikayetçi olduğunu söyledi.

Tahliye talebini görüşmek için bir süre duruşmaya ara veren Mahkeme Heyeti, tutuklu kaldığı süreyi gözönüne alarak Uğur Çapar’ın tahliyesini kararlaştırdı. Duruşma, bilirkişi incelemesi için İTÜ Makine Mühendisliği Fakültesi’nden atanacak 3 kişilik heyet listesinin beklenmesi için ertelendi.

Kayaoğlu’nun yanarak can verdiği kazadan hemen sonra hazırlanan tespit tutanağında Uğur Çapar 6/8, Erdoğan Yarıcı ise 2/8 oranında kusurlu bulunmuştu. Her iki sürücünün tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 2 ile 5’er yıl arası hapisleri isteniyor.

Su içmek için bile birine muhtacım

Oya Kayaoğlu’nun can verdiği aracın şoförü Erdoğan Yarıcı, ‘3.5 aydır her şeye muhtaç bir bebek gibiyim. Çektiğim acılar, ağrılar bir yana hiçbir şeyimi kendim yapamıyorum. Beni ölmeden mezara soktu. Su içmek için bile birine ihtiyaç duyuyorum. Şimdi serbest bırakılmış. Duyduğumda inanamadım. Cinayet gibi kaza sonunda 3.5 ayda tahliye kararı beni şaşırttı. Bence bu adil değil ’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!