Cinayet baba-oğul husumetinden mi

Güncelleme Tarihi:

Cinayet baba-oğul husumetinden mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2005 01:32

Gaziantep’in yeraltı dünyasındaki ünlü ismi Hasan Nehir’in öldürülmesinden sonra gözler oğlu Serdar Nehir’e çevrildi. Baba-oğul husumeti, 1998’e kadar gidiyor. Hasan Nehir hapisteyken oğlu bütün malvarlığına el koyup satmıştı. Baba 11 kişiyi maaşa bağlayıp oğlunu öldürmeleri talimatı vermişti. Serdar Nehir de babasını ihbar edip yargılanmasını sağlamıştı.

YERALTI dünyasının ünlü isimlerinden Gaziantepli Hasan Nehir, cumartesi günü İskenderun’daki yazlığında yedi kurşunla öldürüldü. Gaziantepspor’un eski başkanlarından Nehir, 12 Eylül’de düzenlenen ‘Babalar Operasyonu’nda yakalanıp cezaevine gönderilmişti. Nehir’in adı, yakalattığı 12 ton eroinin resmi kayıtlara ‘kurutulmuş erik’ diye geçmesiyle duyulmuştu. 1998’de ünlü uyuşturucu kaçakçısı Mehmet Ali Yaprak’la birlikte cinayetten yargılandı.

Bacağından vurulmuştu

2000 yılında hapishaneden talimat vererek oğlu Serdar Nehir’i öldürmeleri için 11 kişiyi maaşa bağladı. Bunun üzerine Serdar Nehir, babasını ihbar etti ve yargılanmasını sağladı. Baba-oğul husumetinin arkasında, Serdar Nehir’in hapisteki babasına ait otel ve benzin istasyonlarını kendi üzerine geçirip sattığı iddiaları vardı. Hasan Nehir, beş ay önce de bacağından vurulmuştu. Gaziantep’te şimdi gözler oğlu Serdar Nehir’e çevrildi. Serdar Nehir, uyuşturucu kaçakçılığı ve izinsiz silah bulundurmaktan birkaç kez gözaltına alınmıştı. 2003’te yedi kişilik çete kurma iddiasıyla aranmaya başladı. Polis kayıtlarına ve iddianameye geçen bir suçlama da Serdar Nehir’in, Ürdünlü işadamı Selam Mohammed Olwan’ı 600 bin dolarlık uyuşturucu alacağı için kaçırıp rehin almasıydı. Nehir, 16 Haziran 2003’te olay yerine giden biri komiser iki polis memurunu rehin aldı.

Beş sahte kimlik

Polisleri susturuculu silahıyla darp etti, silah ve telsizlerine, ekip otosuna el koydu. Yakalandığında üzerinden beş ayrı sahte kimlik çıktı. Emniyetin nezarethanesinden kaçtı, tekrar yakalandığında üzerinde polis yeleği vardı. Nehir, geçen yıl eylül ayındaki duruşmada ‘delillerin büyük ölçüde toplanmış olması’ gerekçesiyle oybirliğiyle tahliye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!