Cimri Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Cimrinin Zıt Anlamlısı

Güncelleme Tarihi:

Cimri Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir Cimrinin Zıt Anlamlısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2020 13:53

Dilimizde sıklıkla kullanılan cimri kelimesinin anlamı oldukça merak uyandıran kelimelerden birisidir. Anlamını ve zıt anlamını birçok kaynaktan bulmak mümkündür. Peki Cimri kelimesinin zıt anlamlısı nedir? Cimrinin zıt anlamlısı nedir? Cimri kelimesi ile ilgili detayları sizlere açıkladık.

Haberin Devamı

Cimri kelimesi cümle içerisinde sıfat olarak kullanılmaktadır ve anlamı Türk Dil Kurumunda bulunmaktadır. Cimri kelimesinin zıt anlamlı kelimesi ise cömert kelimesidir.

 Cimri Zıt Anlamlısı

 Zıt anlamlı kelimeler birbirinin karşıtı olan kelimelerdir. Anlam olarak aynı anlama gelmez, tam tersine birbirlerinin zıttı kelimelerden oluşur. Her kelimenin zıt anlamlısı bulunmamakla birlikte, kelimelerin olumsuz halleri de o kelimenin zıt anlamlısı olmamaktadır.

 Cimri kelimesinin zıt anlamlı kelimeleri ise birçok kaynakta belirtilmiştir. Birden fazla zıt anlamı olan cimri kelimesinin zıt anlamlı olan kelimeleri şu şekildedir:

 - Cömert, eli açık, bonkör, selek, eli selek, müsrif, savurgan.

 Cimri kelimesi cümle içerisinde sıfat hali ile kullanılmaktadır. Kendinden sonraki gelen kelimeleri niteler. Cimri kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde anlamı şu şekilde açıklanmıştır:

Haberin Devamı

 - Elindeki parayı harcamaya kıyamayan, eli sıkı, ekti, hasis, kısmık, kibritçi, nekes, pinti, sıkı, var yemez.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!