Cimbom Paris'te podyuma çıktı

Güncelleme Tarihi:

Cimbom Pariste podyuma çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Paris'te yapılan Pret a Porter Moda defilesinde Türk Moda Evi Dice Kayek rüzgar gibi esti. Genç stilist Ece Ege'nin Gatasaray marşı çaldırarak başlattığı defilede ilk dört manken sarı-kırmızı renklerden oluşan kıyafetlerle podyuma çıktı. Defile dünya basını ve televizyonlarından oluşan kalabalık bir basın grubu tarafından izlendi.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği İTKİB'in desteği ile Paris Petit Palais salonlarında yapılan hazır giyim moda defilesinde Türk moda evi Dice Kayek rüzgar gibi esti.

Genç stilist Ece Ege'nin Galatasaray marşı çaldırarak başlattığı defilede ilk dört manken sarı-kırmızı renklerden oluşan birbirinden güzel kıyafetlerle podyuma çıkarken, büyük alkış topladı.

Göğüsleri gösteren transparan elbiselerin çoğunlukta olduğu defile dünya basını ve televizyonlarından oluşan kalabalık bir basın grubu tarafından izlendi.

Dice Kayek Modaevi'nin defilesinde dün Türk modasının uluslararası alandaki iddiası bir kez daha gözler önüne serildi. Stilist Ece Ege'nin Sonbahar-Kış 2000-2001 koleksiyonu ‘‘Revolution-Devrim’’ adı ile sunuldu. Salonu hınca hınç dolduran ve aralarında moda dünyasını yakından izleyen simaların çoğunlukta bulunduğu 200'e yakın konuk, podyumda kısa bir süre gözüken genç stilist Ece Ege'yi dakikalarca ayakta alkışladılar.

TÜRKİYE'NİN İMAJI

Dice Kayek Modaevi'nin defilesi bundan öncekinde olduğu gibi ‘‘Textile İn Turkey’’ sloganı ile ‘‘İmage de la Turquie-Türkiye'nin imajı’’ olarak uluslararası basına tanıtıldı. İTKİB Başkanı Oğuz Satıcı Londra, Paris, New York moda haftalarında Türk modacılardan Hüseyin Çağlayan, Dice Kayek ve Atıl Kutoğlu'nun defilelerine destek verdiklerini ve bunu Türk modası ve tekstilini dünyaya tanıtmak amacıyla yaptıklarını söyledi.

Satıcı, uluslararası platformlarda başarılarını kanıtlamış Türk Moda tasarımcılarına destek vermeye devam edeceklerini belirtirken Türk Moda tasarımcılarını ‘‘Red Line-Kırmızı Çizgi’’ sloganı altında birleştirdiklerini belirtti.

Defileye Paris Büyükelçimiz Sönmez Köksal ve Eşi Filiz Akın-Köksal, Basın Müşavirimiz Birsen Yücel ile moda dünyasının tanınmış simaları katıldı. Defileden sonra Petit Palais'de saat 19.00 dan 23.30 kadar süren Türk yiyecek ve içeceklerinin ikram edildiği bir kokteyl verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!