Cilvegözlü sınır kapısında modernizasyon çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Cilvegözlü sınır kapısında modernizasyon çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2007 13:06

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ihracata ivme kazandıracağını, sürücüleri de rahatlatacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Çinçin, Antakya TSO toplantı salonunda düzenlenen, “Nakliye sektöründe çalışmakta olan firmaların Uluslararası Taşımalarda Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıda, Hatay'ın Suriye ve diğer Ortadoğu ülkelerine açılan Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarıyla önemli bir ihracat avantajına sahip olduğunu söyledi.

Hatay'ın uluslar arası nakliye sektöründe Türkiye'de ikinci sırayı aldığını belirten Çinçin, Cilvegözü sınır kapısında modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini, bunun tamamlanmasıyla birlikte nakliyecilerin bu kapıyı kullanırken daha rahat giriş ve çıkış yapabileceklerini ifade ederek, “Modernizasyon çalışmalarının tamamlanması ihracata ivme kazandıracağı gibi sürücüleri de rahatlatacak” dedi.

Cilvegözü Gümrük Müdürü Servet Balgıç da toplantıda, sınır kapısında devam eden modernizasyon çalışmalarının yanı sıra nakliyeci firmaların sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerinde bulacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Toplantıya, Antakya Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur, TOBB temsilcileri Can Özkaymak, Yaşar Çakmak, Pelin Taşkın, Oda üyeleri ve nakliyeciler katıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!