Cilo-Sat Dağları'nda buz kitlesine düşen 4 kişiden 2'si kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Cilo-Sat Dağlarında buz kitlesine düşen 4 kişiden 2si kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2023 14:01

Hakkari'nin 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'na giden 4 kişi, 20 bin yıllık buzulların üzerinde yürüyüşe çıktı. Bu sırada 4 kişi, buz kitlesinin kırılması sonucu 10 metre derinliğe düştü. İhbarla bölgeye giden ekipler, 4 kişiden 2'sini sağ çıkardı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 'milli park' ilan edilen Cilo-Sat Dağları’na bugün sabah saatlerinde doğa yürüyüşüne çıkan 4 kişi ile irtibat kesildi. Yakınlarının ihbarı üzerine 20 bin yıllık buzulların olduğu bölgeye jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Cilo-Sat Dağlarında buz kitlesine düşen 4 kişiden 2si kurtarıldı

4 KİŞİDEN 2'Sİ SAĞ ÇIKARILDI

Hakkari'nin 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'na giden 4 kişi, 20 bin yıllık buzulların üzerinde yürüyüşe çıktı. Bu sırada 4 kişi, buz kitlesinin kırılması sonucu 10 metre derinliğe düştü. İhbarla bölgeye çok sayıda ekip, gönderildi. Adıyaman'dan geldiği öğrenilen Kemal Avcu, eşi Gülay Avcu, Mehmet Aydın ve Hakime Koç için arama çalışması başlatıldı. 

Haberin Devamı

Cilo-Sat Dağlarında buz kitlesine düşen 4 kişiden 2si kurtarıldı

Ekipler, halat ile evli çifti kurtarmayı başardı. Bölgeye helikopter ile gidip, çalışmaları havadan izleyen Hakkari Valisi İdris Akbıyık, şelalenin bulunduğu alanda buz kütlesinin uç kısmından kırıldığını, bu nedenle 4 kişinin düştüğünü, kurtarılan 2 kişinin tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğünü söyledi. Vali Akbıyık, diğer 2 kişinin bulunması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Cilo-Sat Dağlarında buz kitlesine düşen 4 kişiden 2si kurtarıldı

2 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Bölgeye helikopterle gidip, çalışmaları havadan izleyen Hakkari Valisi İdris Akbıyık, şelalenin bulunduğu alanda buz kütlesinin uç kısmından kırıldığını, bu nedenle 4 kişinin düştüğünü, kurtarılan 2 kişinin tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğünü söyledi. Vali Akbıyık, diğer 2 kişinin bulunması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!