Çiller'i düşürürüm

Güncelleme Tarihi:

Çilleri düşürürüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de 6 ay içinde çok şeyin değişeceğini söyleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez, ‘‘Çiller'in siyaset sahnesindeki rolü bitti. Bunu aynanın karşısına geçen pek çok DYP'li söylüyor’’ dedi. Erez, getirmeyi bilenin, götürmeyi de bileceğini hatırlatarak, ‘‘Partiden düşmesi için benden yardım isterlerse, onu da yaparım’’ diye konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez, DYP Lideri Tansu Çiller'in siyaset hayatındaki rolünün bittiğini savunarak, ‘‘Partiden de düşmesi için, benden yardım isterlerse onu da yaparım. Getirmeyi bilen, götürmeyi de bilir. Ama bana ihtiyaç kalmayacak’’ dedi. Erez, bakanlığında başlattığı ‘Toplam kalite yönetimi sistemini’ tanıtmak amacıyla çıktığı Karadeniz gezisinde Hürriyet'e açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin siyasi bölünmüşlüğü kaldıramayacak bir durumda olduğunu belirten Erez, ‘Yakın gelecekte, ülke üç partili bir demokrasiye gidecek’ tezini ileri sürdü. Bu üç partiyi, merkez sağ, merkez sol ve RP'yi temsil edecek bir radikal parti diye tanımlayan Erez, şunları söyledi:

Çiller'in siyaset sahnesindeki rolünün bittiğini sadece ben söylemiyorum. Pek çok DYP'li bugün aynanın karşısına geçtiğinde aynı şeyi söylüyor. Allah kimseye mert ve cesur olmayan dost nasip etmesin. Ama Tansu Hanım'ı kişisel mücadele olarak görmüyorum. Görürsem kendimi küçük düşürmüş olurum.

Türkiye'nin yeni mücadelesi sistemi tartışmak olmalıdır. Şu anda Meclis'teki bütün partiler bir dönem iktidar yada iktidar ortağı oldular. Ama sorunlar çözülmedi. Bu da sorunun şahıslarda olmadığını gösteriyor.

Görev demokratik kitle örgütlerine düşüyor. Bugüne kadar hep kendi sorunlarıyla ilgilenen bu kuruluşlar, çok farklı çıkarları temsil etseler de hak arama konusunda ortak davranmak zorundalar. Bir il başkanı valiyi değiştirip, milletvekili değiştiremiyorsa, bir sorun var demektir.

6 ay içinde Türkiye'de çok şey değişecek. Bana inanın. Geçmişte, Çiller DYP Genel Başkanı olacak’ dediğimde daha sonra, ‘Refahyol Hükümeti düşecek’ dediğimde kimse inanmadı, ama hepsi gerçekleşti.

Susurluk'u TOBB Başkanı'yken bundan 3 yıl önce gündeme getirmiştik. 3 yıl önceki Doğu Raporu'nu okuyun. Kutlu Savaş'ın raporundan farklı değildir. Bir görünen, bir de görünmeyen devletten bahsetmiştik. Kanun kaçakçılarına devlet adına iş yaptırırsanız, kendi adına gasp ve cinayetle yapar demiştik.

Erez tabanca beğendi

Karadeniz gezisinin Giresun durağında incelemelerini sürdüren Yalım Erez, Giresun Makine Sanayi A.Ş'yi de ziyaret etti. Giresun Sanayi Sitesi'nde kurulu bulunan ve kısa adı Girmaş olan şirketin fabrikasını gezen Erez, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çürgül'den üretilmekte olan silahlar hakkında bilgi aldı. Ayda 650 adet tabancanın üretildiği fabrikada yetkililer, Erez'e ‘Yavuz 16’ adlı tabancayı hediye etmek istediler. ancak silahın yapımı tamamlanmadığı için Erez'e daha sonra verilmesi kararlaştırıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!