Çiller'i beklerken cinnet; 3 polis öldü

Güncelleme Tarihi:

Çilleri beklerken cinnet; 3 polis öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beyşehir'de, DYP Genel Başkanı'nın gezisi öncesi devriye görevine çıkan polis cinnet getirdi. Çılgın polis, önce 2 meslektaşını, sonra da kendini vurdu.

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde 24 yaşındaki polis memuru Tahmil Ergören, kendisi gibi 3 ay önce terör bölgesinden gelen meslektaşları 34 yaşındaki Yakup Emre ve 31 yaşındaki Adnan Ateş'i öldürdükten sonra intihar etti. Korkunç olay dün sabaha karşı meydana geldi. Tansu Çiller'in gezisi nedeniyle güvenlik önlemi alınan ilçede, 3 polis devriye görevine çıktı. Bitlis doğumlu olan ve Ağrı'dan tayin edilen yeni evli Ergören, Konyalı olan ve Iğdır'dan gelen evli, 1 çocuk babası Emre ve Karamanlı olan, Şırnak'tan gelen evli ve 2 çocuk babası Ateş bir süre kent içinde dolaştı.

Başlarından kurşunladı

Ekip otosu, 02.30'da ilçe merkezindeki anıt önünde durdu. Konuşma sırasında, arka koltukta oturan 3 yıllık polis Ergören, silahını çekerek, direksiyondaki 9 yıllık polis Emre ve ön koltuktaki 6 yıllık polis Ateş'i başlarına birer el ateş ederek öldürdü. Araçtan inerek 100 metre uzaklıktaki boş arsaya giden çılgın polis, namluyu şakağına dayayıp tetiği çekti ve olay yerinde can verdi.

Müthiş iddialar

Hem 2 arkadaşına, hem de kendisine kıyan polis Tahmil Ergören'in Beyşehir'e alışamadığı ileri sürüldü. Çiller'in gezisi öncesi perşembe günü yapılan güvenlik toplantısında Ergören'in izin için yalvardığı, bir ara Emniyet Müdür Vekili Halil İbrahim Yılmaz'a, ‘‘Ben Doğu'da görev yaptım, bunalım geçiriyorum. Silahımı alın, izin verin memleketi-me gideyim’’ dediği iddia edildi. İzin alamayan Ergören'in, arkadaşlarıy-la konuşurken, ‘‘Ben, Emniyet Müdürü'nü öldürmeye gidiyorum’’ dediği, 2 polisi kendisine engel oldukları için vurduğu iddia edildi.

Üçü de Doğu'dan yeni gelmişler

İçinde üç polisin bulunduğu ekip otosunun devriye görevi faciayla sonuçlandı. Meslektaşları 6 yıllık polis Adnan Ateş (ortada) ve 9 yıllık polis Yakup Emre'yi (sağda) birer kurşunla öldüren 3 yıllık polis memuru Tahmil Ergören (solda) son kurşunu kendi beynine sıktı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!