Çiller ve Ilıcak'tan nefret ediyor

Güncelleme Tarihi:

Çiller ve Ilıcaktan nefret ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük manken avcısı, 71 yaşında güzellerin peşinden koşuyor

1936'ta Akseki'de eşek güden Ahmet Zeki, şimdi ya Cancun'un ya da Phuket'in beyaz kumlarında dünyanın en güzel kızlarıyla beraber. Çine'deki küçük bonmarşenin kara kuru çırağı, şimdi sırtında fotoğraf makineleriyle ekvatorda güneş kovalıyor. Mustafa başöğretmenin demir cetvelle vurduğu eller, şimdi dünyanın en yüksek tirajlı dergilerine kapak fotoğrafları çekiyor. O hem bir tekstil imparatoru, hem de güzel kadın avcısı.

Zeki Başeskioğlu'yla Florya'daki beyaz egemen tripleks villasında, çocukluğundan çapkınlıklarına, siyasetten ekonomiye, Fenerbahçe'ye ve elbette kadınlara kadar her telden çaldık. Sonra 43 yıllık eşi, işindeki yardımcısı Yüksel hanım da katıldı aramıza. Gelin, bu 71'lik delikanlıya kulak verelim, bakarsınız anlattıkları bir gün lazım olur.

ZEKİ'NİN İLK AŞKI

Zeki bey ilk aşkından başlıyor sözlerine...

- İlk kez 16 yaşımda bir akrabama aşık oldum Akseki'de. Platonik bir aşktı. Kızı babasından istedim, ‘‘Oğlum sen daha küçüksün’’ dedi. Halen Manavgat'ta yaşıyor, bir kere gördüm, ninem gibi geldi bana. İkinci tanıdığım güzel kız ise karım Yüksel'dir. Aydın'da lise öğrencisiydi, sonra onunla evlendik 1957'de. Eşim dünyanın en iyi, en akıllı kadınıdır, bana hálá aşıktır.

SEVMEDİĞİ KADINLAR

- Yener bey, dünyada nefret ettiğim iki kadın var; biri Tansu Çiller, öteki Nazlı Ilıcak. Çiller'in başbakan olması için çok uğraştım, hatta Rahmi Koç'la kavga bile ettim. O kadın hep yalan söyledi, memleketi bu hale soktu. Hele Refah'la koalisyon yapması. Bu kadını gördüğüm zaman kusacağım geliyor...

ELİMDEN 25 BİN KADIN GEÇTİ

İşte Akseki usülü güzel kadından anlama yolları.

- Bir kadının güzel olup olmadığını dünyada en çabuk anlayan benim. Çünkü çok kadın geldi geçti elimden. Belki 25 bin tane. Kadında ilk baktığım yer suratı ve vücududur. Sonra omuzlarına, göğüslerine, bel yapısına, boynuna, kulaklarına, poposuna bakarım. Geçenlerde İsmet Sezgin'le beraberdik Kıbrıs'ta. Bana ‘‘Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin aklına her 17 saniyede, kadınların aklına ise her 24 saniyede seks geliyormuş’’ dedi. Ben de ona ‘‘Yahu bunca yıldır mankenlerle saatlerce çalışıyorum, benim aklıma hiç seks gelmiyor’’ dedim.

Zeki Başeskioğlu mankenlerini anlatıyor

İçlerinden birini seç dersen Cindy'yi seçerim

Zeki Başeskioğlu, dünyaca meşhur ettiği mankenlerini Yener Süsoy'a tek tek anlattı ve ‘‘Eğer harem kurmam mümkün olsaydı bunların hepsini yanıma alırdım. İçlerinden mutlaka birini seç dersen, Cindy derim’’ dedi.

CINDY CRAWFORD: 1988'de çalıştık, çok hanımefendi, çok mütevazı bir kızdı.

CLAUDIA SCHIFFER: 1989'da çalıştığımızda çok genç, çok güzeldi. Gece saat 04'de kalkıp saatlerce yolculuk yapıyorduk. Hiçbir kaprisini görmedim.

NAOMI CHAMPBELL: Çok kaprisli, herkese büyük eziyetler eden bu manken, beni görünce bütün yayları gevşedi. Benimle çok iyi dost oldu.

LAETITIA CASTA: Çok iyi bir insan, bizi çok sevdi.

ELLE MCPHERSON: Dünya şekeri bu kız defileden sonra barda nişanlısıyla beraber beni pastalarla besledi.

KIM BASSINGER: 25 sene önce yaptığımız küçük defilelerimize çıkarmıştık. Çok seksi, çok güzel bir kadındı.

STEPHANİE SEYMOUR: Çok az tanıdım ama, güzel bir kadındı.

LINDA EVANGELISTA: Kumkapı'da babası dahil eğlenmemizi unutmuyorum.

KAREN MULDER: Çok iyi ahlaklı bir mankendi.

TYRA BANKS: Çok işine bağlı, disiplinli bir kız.

EVA HERZIGOVA: Çok kaprisli bir kızdı ama, göğüsleri çok güzeldi.

VALERİA MAZZA: Dünya şekeri, muazzam sempatik bir kız.

NIKI TAYLOR: 1991'in en güzel kızıydı, geldiğinde 14 yaşındaydı.

DANIELLA PESTOVA: Çok güzel bir kızdı.

JOUDIDİTTE MASCOUT: Bu İspanyol kızın çok güzel bir sevgilisi vardı.

ADRIANA KARAMBEU: Mankenlerin en uzun boylusu, en gösterişlisi. Çok iyi bir kız.

HAİDİ KLUM: Altı sene önce bizim yanımızda sıfırdan beşladı, şimdi çok meşhur oldu.

REBECA ROMİJİN: O da bizimle sıfırdan başladı, şimdi hayli gözde.

JEAN SHİMPTON: 1969'da dünyanın en ünlü mankeniydi, 300 bin dolara fotoğraf çektiriyordu. ‘‘Mini’’yi dünya tanıtan bu İngiliz mankenle çok çalıştık. Ülkelerine dönerlerken çok ağladılar.

TATİANA ZAVİLİOVA: Güzel Rus manken son olarak 1 milyon dolara bir parfüm firmasıyla anlaşma yaptı, o da hızla yükseliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!