Çiller dönüş sinyali verdi

Güncelleme Tarihi:

Çiller dönüş sinyali verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 16:22

Türk siyasetinde hareketlilik bitmiyor. Türk siyasi yelpazesinin sol kanadında CHP’deki kurultaydan sonra şimdi sıra merkez sağda Demokrat Parti (DP) yarın Büyük Kongresi’ni yapacak.

Haberin Devamı

Ankara’da, Balgat-Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılacak olan kongrede genel başkanlık seçimi yok. Ancak partinin yönetim organı olan Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Haysiyet Divanı üyeleri yenilenecek.

LİSTELER SAVAŞI

Son dönemde siyasi hayatta giderek etkisizleşen DP’nin yeniden iktidar adayı olması için parti içinde de büyük hareketlilik yaşanıyor. Bu çerçevede yarınki kongrede dört ayrı liste GİK için yarışacak.

Zeynep GÜRCANLI
hurriyet.com.tr

Bu listeler şöyle:

TANSU ÇİLLER’İ DESTEKLEYENLER LİSTESİ: Tansu Çiller doğrudan işin içine girmese de Çiller’i yeniden partinin başında görmek isteyenler bir liste hazırladılar. Yıldırım Ulupınar, Necati Yönder ve Salih Çelen’in başını çektiği bu listenin DP içinde destek bulduğunu gören Tansu Çiller de harekete geçti. Çiller, son bir hafta içinde DP’nin Aydın, Muğla, Antalya, Elazığ, Sakarya ve Denizli başta olmak üzere pekçok il başkanı ile telefonla görüşerek söz konusu listenin DP’nin geleceği açısından olumlu olabileceği işaretini verdi. Tansu Çiller’i destekleyenlerin hazırladığı liste başarılı olursa Çiller’in de önümüzdeki parti başkanlığı için aday olması bekleniyor. Çiller’in işareti üzerine, bu listenin diğerlerine göre GİK yarışında öne geçtiği parti kulislerinde konuşuluyor.

Haberin Devamı

GENEL BAŞKAN CİNDORUK’UN LİSTESİ: DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un listesi de Kongre’de yarışacak. Ancak DP liderinin eski isimlerde ısrar etmesi ve listenin Cindoruk’tan çok Muhtar Mahramla, Özden Özbilun ve Ahmet Uyanık tarafından hazırlanacak olması parti içinde rahatsızlık yaratıyor.

GÖKBERK ERGENEKON’UN LİSTESİ: Bu listede iddialı listelerden biri. Ergenekon’un yıllardır kader birliği yaptığı Cindoruk’a karşı liste çıkarmasının Kongre’de bu kesimin oylarının bölünmesine yol açacağı yorumları yapılıyor.

ÇAĞRI ERHAN’IN LİSTESİ: DYP döneminde ANAP’la birleşme olmadan Süleyman Soylu’ya karşı aday olan Erhan de kendi listesini hazırlıyor. Çağrı Erhan’ın da eski DYP liderlerinden Mehmet Ağar’ın desteğini aldığı kulislerde konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!