Çilingiroğlu yıktı, bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Çilingiroğlu yıktı, bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın eşi Kaya Çilingiroğlu, sahibi olduğu Radyo 2019'u kurduğu ve işlettiği Akatlar'daki lüks villayı tanınamaz hale getirerek boşalttı. Almanya'da işçi olarak çalışan ev sahibi Bedi İmseytoğlu yıllık izne geldiğinde mahkeme kararıyla boşalttırdığı evini görünce fenalık geçirdi.

Tatil yapmak için geldikleri İstanbul'da inşaat işçiliği yaptıklarını belirten Bedi İmseytoğlu, binayı eski haline getirebilmek için 10 milyar lira harcadıklarını söyledi. Çilingiroğlu'nun görüşme taleplerini sürekli reddettiğini de sözlerine ekleyen İmseytoğlu, ‘‘20 yıl karı-koca çalışarak aldığımız evi o halde görünce eşim Gülay'la merdivenlere oturup ağladık.’’ dedi.

Odaları böldü, tavanı deldi

İmseytoğlu, binaya yapılanları gözleri dolarak anlatırken, ‘‘Odaları bölerek küçük hücreler oluşturmuşlar. Tavanı da delerek havalandırma tesisatı kurmuşlar. Kalorifer peteklerini söküp atmışlar. Evdeki su tesisatını iptal ettirip depoya tankerle getirdikleri suyu kullanmışlar. Elektrik ve doğalgaz borç nedeniyle kesilmiş. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, evin tuvaletine civardaki altı evin kablolu yayın kutusunu koymuşlar. Elektrik olmadığı için de kaçak hat çekmişler’’ dedi. Bahçeye Hülya Avşar için özel sera ve büro da yapıldığını, ancak binayı boşalttıktan sonra iki kişinin gizlice gelerek bu bölümü yıktığını söyleyen İmseytoğlu ‘‘Evin arka bahçesi Beyrut gibiydi. Her yer yıkılmış, parmaklıklar bile kesilmişti’’ diye konuştu.

Kaya Çilingiroğlu tarafından hor kullanılan evin su tesisatını açtırmak için İSKİ'ye müracaat eden Bedi İmseytoğlu, üç gün boyunca Silivri'den gelip gittiği kurumdan aldığı cevap karşısında şok geçirdiğini söyledi. İmseytoğlu, ‘‘Bana 25 yıllık evimin sit alanında olduğunu ve su bağlanmasının mümkün olmadığını söylediler. Benim evim bir site içinde ve yan yana 347 ev daha var. Herkesin evinde su var. Benim suyum yok. Bu nasıl iş anlamadım. Senede bir ay binbir güçlükle geldiğimiz ülkemizde hasta olduk’’ dedi.

Çilingiroğlu'nun çevreye verdiği rahatsızlık sonucu evden çıkarıldığını belirten İmseytoğlu, ‘‘Şimdi evi iş yerine kiralayamıyorum. Komşular Çilingiroğlu'ndan illallah dedikleri için evi görmeye gelenleri mahkemeye vermekle tehdit ediyorlar. Türkiye'de birkaç günüm kaldı. Ne yapacağımı şaşırdım.’’dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!