Çikolata renkli baron

Güncelleme Tarihi:

Çikolata renkli baron
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 00:00

İstanbul’da, kokain trafiğini elinde bulundurduğu iddia edilen Nijeryalı uyuşturucu çetesine yönelik operasyonda 9 kişi tutuklandı. 1 kilo 974 gram kokain ele geçirildi. 25 yıldır İstanbul’da yaşayan Nijeryalı Benjamin E.’nin uyuşturucu parasıyla 5 ev aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

NARKOTİK Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Güney Amerika’dan Türkiye’ye kapsül yutan kuryelerle kokain getiren Nijeryalı bir çeteyi takibe aldı. Organizasyonu Chinouye Benjamin E.’nin koordine ettiği belirlendi. Şişli ve Beyoğlu’nda 12 adrese düzenlenen baskında Chinouye Benjamin E.’nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

1 KİLO 974 GRAM KOKAİN

Şişli’deki evde yapılan aramada 2 kuryenin getirdiği 1 kilo 974 gram kokain ele geçirilirken, şüpheli 9 kişi tutuklandı. Kuryelerden Alisa S.’nin HİV virüsü taşıdığı belirlendi. Afrikalılar arasında düzenlenen futbol maçlarına sponsorluk yaptığı da belirlenen Benjamin E.’nin 25 yıldır İstanbul’da yaşadığı, haftalık kazancının 200 bin lira civarında olduğu ileri sürüldü. Benjamin E.’nin uyuşturucu parasıyla İstanbul’da 5 ev satın aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Yatırımlarıma devam edeceğim’

Chinouye Benjamin E., İstiklal Caddesi’ndeki gece kulübünün Facebook sayfasında, barı Türk bir ortakla işlettiğini söylüyor, “Türkiye yaşamak için çok iyi bir yer. Burada isteyen her yasadışı göçmen yasal hale gelebiliyor. Ben yatırımlarıma devam edeceğim. Herkesi buraya bekliyorum” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!