Cihaner’i gözaltına alan FETÖ’cü komiser, ABD’den faks çekti

Güncelleme Tarihi:

Cihaner’i gözaltına alan FETÖ’cü komiser, ABD’den faks çekti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 17:00

Erzincan Ergenekonu Davası’nda, eski 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ve Başsavcı İlhan Cihaner’in de aralarında olduğu kamu görevlilerine kumpas kurdukları iddiasıyla 39 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan firari eski Erzincan Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Günbeyi, ABD’de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Mahkemeye faks çeken Günbeyi, “rahatsızlığı nedeniyle yurtdışında bulunduğunu” ve “OHAL nedeniyle ilk duruşmaya katılmadığını” savunarak, hakkında düzenlenen iddianame ve diğer evrakların e-mail adresine veya ABD’deki yazışma adresine gönderilmesini istedi.

Cihaner’i gözaltına alan FETÖ’cü komiser, ABD’den faks çekti


Erzincan Ergenekon Davası’nda kumpas kurduğu iddia edilen yedi sanık hakkında “FETÖ üyeliği, iftira, yalancı tanıklık, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kişilerin arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlali” suçlamalarıyla dava açılmıştı. 

'ÜLKEMİZDE OHAL OLMASI NEDENİYLE'

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, Cihaner’i gözaltına alan Günbeyi de sanıklar arasındaydı. Firari olduğu için yakalama kararı çıkarılan Günbeyi’nin 19 Eylül’de mahkemeye faks gönderdiği ortaya çıktı.  

Haberin Devamı

 Günbeyi, faksta, “rahatsızlığı nedeniyle yurtdışında bulunduğu için birinci duruşmaya katılamadığını” belirterek, şunları ifade etti: “Gerek yurtdışında olmam, gerekse ülkemizde OHAL olması nedeniyle hakkımda yürütülen davada tam olarak neler ile ve hangi deliller ile suçlandığımı bilmemekteyim. Ne soruşturma safhasında başsavcılıktan, ne de kovuşturma safhasında mahkemenizden hakkımda tebligat almadım. İkamet adresim MERNİS sisteminde kayıtlı ve güncel olmasına, iş yerim bilinmesine rağmen ifademe dahi başvurulmadan hakkımda yakalama kararı çıkarıldı.”

ABD'DEKİ YAZIŞMA ADRESİNİ VERDİ

Günbeyi, bir sonraki duruşmada savunma yapabilmek için iddianamenin, ifade tutanaklarının, savunmasına yardımcı olacak bilgilerin kendisine iletilmesini istedi. Günbeyi, belgelerin yollanması amacıyla e-mail adresi ile ABD’deki yazışma adresini ve faks numarasını bildirdi. Mahkeme, Günbeyi’ne yanıt vermedi. Davanın ikinci duruşmasına bugün devam edildi.        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!