Çifte cinayete ömür boyu hapis cezası istemi

Güncelleme Tarihi:

Çifte cinayete ömür boyu hapis cezası istemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2010 13:34

BURSA’da Uludağ’ın eteklerinde, hırsızlık malın paylaşımı yüzünden çıkan tartışma sonucu Murat Mert (36) ile sevgilisi Emine Aktaş’ı (27) başlarından birer tabanca kurşunu ile öldürdüğü öne sürülen Yunus Genç (24) ve kendisini sakladığı iddia edilen ağabeyi Yusuf Genç (30) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yunus Genç hakkında iki kez ömür boyu, ağabeyi için ise 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Uludağ’ın eteklerinde bulunan Gökçeören Köyü Sarnıçbaşı Mevkii’nde geçen 12 Nisan günü Emine Aktaş’ın, bir gün sonra da sevgilisi olan evli ve 1 çocuk babası Murat Mert’in cesedi bulundu. Başlarından birer kurşunla öldürülen sevgililerin cinayetini araştıran jandarma, hırsızlık ve adam yaralamak suçlarından kaydı bulunan Murat Mert’in son olarak aynı suçlardan 80 kaydı bulunan Yunus Genç ile görüştüğünü tespit etti.

Jandarma, adresini belirlediği Yunus Genç ile kendisini evinde saklayan ağabeyi Yusuf Genç’i gözaltına aldı. Jandarmadaki sorgulamasında Yunus Genç suçunu kabul ederek, Murat Mert’i çaldıkları hırsızlık malının paylaşımında çıkan tartışma sonucu, sevgilisini ise tanıklık yapmaması için öldürdüğünü ve cesetlerini farklı yerlere bıraktıktan sonra arkadaşlarının yanına gidip Kent Ormanı’nda yarım kalan pikniğe devam ettiğini söyledi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı Murat Mert ve sevgilisi Emine Aktaş’ı öldüren Yunus Genç ve ağabeyi hakkındaki soruşturmayı tamamlandı. Soruşturma sonunda Yunus Genç hakkında tasarlayarak iki kişiyi öldürmek suçundan iki kez ömür boyu, kendisini saklayan ağabeyi içinde toplam 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.
Tutuklu sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!