Çift kol nakilli hasta yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Çift kol nakilli hasta yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2010 10:24

Türkiye'de ilk kez Antalya'da çift kol nakli yapılan 28 yaşındaki Cihan Topal, 34 gün sonra hastanedeki odasından çıkıp sokakta yürüdü.

Haberin Devamı

Topal, “Eşimle yan yana gelip yürümek rüya gibiydi, şimdi yavrumun elini tutmayı hayal ediyorum” dedi. Doktoru, Topal'ın iki hafta sonra taburcu edileceğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi'nde Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından, geçen 26 Eylül'de Türkiye'nin ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal, nakilden 34 gün sonra, eşi Fatma Topal'la birlikte ilk kez hastane bahçesine çıkıp sokakta yürümenin mutluluğunu yaşadı. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ömer Özkan ve eşinin yardımıyla, nakilden 13 gün sonra ayağa kalkıp hastane odasında yürüyen, 34 gün sonra da bahçeye çıkıp dolaşan Topal, ilk kez bu kadar heyecanlı olduğunu söyledi.

Heyecanını bir türlü yenemediğini belirten Cihan Topal, “Dışarı çıkınca çok heyecanlandım. Hastane bahçesinde eşimle yürümek de rüya gibi. Eşimle birlikte yürüdüm, şimdi de yavrumun elinden tutmayı hayal ediyorum. Bir de kazada yaşamını yitiren 23 yaşındaki evladının kollarını bana bağışlayan Fatih Demirel'in annesinin ellerini öpmek için gün sayıyorum” diye konuştu.

'Herşey yolunda'

Haberin Devamı

Operasyonu gerçekleştiren ekibin başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan da, Topal'ın yaralarının hızla kapandığını ve fizik tedavi uygulamasına devam edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Cihan'a kollarını rahat tutabilecek atel takıldı. Bu onun daha rahat hareket etmesini sağlıyor. Bu şekilde yürümesine ve dışarı çıkmasına izin verdik. Şu ana kadar yapılan tedavi parmak uçlarındaki hassasiyetin kazanılmasını sağlıyor. Bu kan dolaşımının hızlanmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. Parmaklarda hissiyatı çok daha ileri tedavilerden sonra olacaktır. Ekip olarak Cihan'ın bir an evvel fonksiyonlarını yerine getirecek kollarına kavuşması için çalışıyoruz. Herşey yolunda, 2 hafta sonra taburcu edeceğiz.”

Aydın'daki trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'in iki kolu, geçen 26 Eylül günü Akdeniz Üniversitesi'nde 7 saat süren ameliyatla, iş kazasında her iki kolunu dirsek hizasından kaybeden Cihan Topal'a nakledilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!