Ciddi tespitler var

Güncelleme Tarihi:

Ciddi tespitler var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bakan Denizolgun, yalnız Adana'da değil tüm havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırılacağını söyledi. Denizolgun, kaçırmayla ilgili ciddi bulguların olduğunu, bunların soruşturmanın tamamlanmasından sonra açıklanacağını bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun, bu yıl içinde iki kez uçak kaçırma olayına sahne olan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nı 3 saat süreyle denetledi. Bakan Denizolgun, çanta ve değişik paketlere konularak X-Ray cihazından geçirilen tabancayı ve bombayı ekranda net göremeyince, ‘‘Ben göremiyorum, polisler nasıl görüyor’’ dedi. Bakan, dün saat 10.00'da Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Taner Küçükünsal birlikte özel bir uçakla Adana'ya geldi. Denizolgun, Vali Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Müdürü Şükrü Yetimoğlu'yla havalimanında 3 saat süren bir toplantı yaptı. Havalimanını denetleyen Bakan Denizkolgun, girişteki X-Ray cihazında inceleme yaptı. Denizolgun, bir çanta ve değişik paketlere özel olarak yerleştirilen el bombası ve tabancayı birkaç kez cihazdan geçirtti. Bomba ve tabancayı ekranda net olarak göremediğini söyleyen Bakan Denizolgun yanındakilere, ‘‘Ben ekranda sağlıklı olarak göremiyorum. Buradaki görevliler nasıl görüyor?’’ diye sordu.

ADANA PİLOT BÖLGE

Bakan Denizolgun, Şakirpaşa Havalimanı'nı pilot bölge ilan ettiklerini, burada yapılacak tüm çalışmaların diğer havaalanlarında da aynen uygulanacağını söyledi. Denizolgun, ‘‘Bu olaylar, tüm havaalanlarımızın güvenlik sistemlerinin yeniden gözden geçirilmesi gereğini doğurdü. Yeni baştan inceleme ve araştırmalara başlayacağız ve öncelikle seçtiğimiz Adana Havaalanı en güvenli havaalanı olacak’’ dedi. Denizolgun, uçak kaçırma olayı ile ilgili olarak soruşturmanın sürdürüldüğünü ve ciddi tespitlerinin bulunduğunu vurgulayarak, şu aşamada soruşturmayı etkileyebilecek fazla bir açıklama yapmak istemediğini bildirdi.

Adana'ya yeni havalimanı

Bakan Arif Ahmet Denizolgun, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda alınacak önlemleri şöyle sıraladı:

İlk etapta Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinden özel yetiştirilmiş 200 güvenlik personeli, Şakirpaşa Havalimanı'nda görevlendirilecek.

Uçaklar kalkıştan önce özel bomba ekibi tarafından kontrolden geçirilecek.

Yolcular tüm güvenlik kademelerinden geçtikten sonra uçağa binmeden apronda yeniden aranacak.

Kameralı güvenlik sistemi en kısa sürede devreye sokulacak.

Havalimanındaki tadilat çalışmaları biran önce tamamlanacak ve inşaatın güvenlik önünde engel olması ortadan kaldırılacak.

Kent içinde kalan Şakirpaşa Havalimanı, şimdiki yerine 25 kilometre uzaklıktaki, Mersin-Adana arasında bulunan Baharlı'ya taşınacak. Yeni havalimanıyla kapasite yetersizliğinin neden olduğu fiziki engeller ortadan kaldırılacak.

Bakan, ‘Görüntü net değil’ dedi

Havalimanını denetleyen Ulaştırma Bakanı Denizolgun, X-Ray cihazında bomba ve tabanca denemesi yaptıktan sonra ‘‘Görüntü net değil’’ deyince, bir anda yetkililerin suratları asıldı. Bakan, cihazın yanından ayrılınca polis memurları bombanın ve tabancanın ekrana yansıdığını gazetecilere gösterme gereği duydu. Foto muhabirleri, X-Ray cihazının ekranına yansıyan tabanca ve bombayı görüntüledi.

200 özel güvenlikçi takviye

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda güvenlik önlemleri artırıldı. Adana'nın pilot bölge seçildiğini açıklayan Ulaştırma Bakanı Denizolgun, 200 özel eğitimli personelin takviye edileceğini bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!